top of page
  • Foto van schrijverLeon

Kingdom Hearts: Melody of Memory - Review

Bijgewerkt op: 18 jan. 2021

Soms moet je als je met de redactie in een party zit, weten wanneer je je mond moet houden. We waren de games aan het bespreken die nog uit komen de komende weken. Dat zijn er niet heel veel kan ik je vertellen, maar ik was zo slim om te vragen of Kingdom Hearts: Melody of Memory was aangevraagd. Dit was niet het geval, maar Maurice ging meteen de game aanvragen speciaal voor mij. Zo zat ik dus weer met een extra game opgescheept, terwijl het net even lekker rustig was.

Maar goed, ik ben de rotste niet en hou ook wel van Disney. Ook heb ik enkele Kingdom Hearts gespeeld, maar nooit eentje uitgespeeld. Ik weet dus een klein beetje waar het over gaat, maar het fijne weet ik er ook niet van. Zo heb ik vernomen dat deze game wel een rechtstreeks vervolg is op de DLC van Kingdom Hearts 3 en de saga afsluit.


Ik herkende aan het begin van de game gelukkig wel groot gedeelte, want je krijgt een soort recap van alle games die er geweest zijn. Dit is fijn voor nostalgische redenen, maar ook makkelijk voor de niet-doorgewinterde Kingdom Hearts fan. Let wel op dat er flinke spoilers in de game zitten. Als je dat niet erg vindt, heb je wel in vogelvlucht het gehele verhaal mee gekregen.

Waar normaal gesproken Kingdom Hearts RPG games zijn, is Melody of Memory een totaal andere tak van sport. Melody of Memory is een ritme game op de muziek van de games. In totaal zitten er 140 stukken muziek in de game. Wel zitten er nog kleine RPG elementen in, maar dit voert niet de boventoon en je hebt dit in het begin ook niet nodig.


De gameplay is relatief simpel te noemen. Met slechts enkele knoppen valt de game te spelen, dat houdt het lekker overzichtelijk. De game is in drie moeilijkheidsgraden te spelen en op de makkelijkste graad prima te doen. Wanneer je een hogere graad kiest, moet je toch wel even flink er bij blijven. De snelheid waarmee vijanden op je af komen, is hoog. Je timing moet spot on zijn om alles op excellent te krijgen.

De graphics laten je meevoeren door alle werelden waar je ooit geweest bent en ook dit is een feest der herkenning. Wat een beetje jammer is, is dat je zo goed aan het opletten bent, de omgevingen niet meer helemaal in je op neemt. Ja, en dan het stuk wat fenomenaal is, de muziek. De gehele game draait om de muziek en dat is te merken. Wanneer je vijanden verslaat, doe je dat precies op de beat van het stuk. En met 140 muziekstukken is dit dan ook zeer uitgebreid.


Conclusie

Als je dit gaat spelen zonder dat je fan bent van Kingdom Hearts, dan ben ik bang dat je hier weinig aan gaat vinden. De gameplay is simpel en herhalend, dus saai om te spelen. Als je wel van Kingdom Hearts houdt, dan is dit een droom. Misschien wel de beste soundtrack op gaming gebied kan je nog eens beluisteren en er zelfs je steentje aan bijdragen.


Score: 79/100


Game is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page