top of page
  • Foto van schrijverLotte

Kitaria Fables - Review

Bijgewerkt op: 20 sep. 2021

Het is altijd wel de vraag of je mensen blind kunt vertrouwen. Meestal heb ik er wel een beetje een hard hoofd in, behalve deze keer dan. Jolina kwam een aantal weken geleden met de mededeling "Lotte, Kitaria Fables is wat voor jou!". Waarop ik reageerde, zonder om maar een Youtube filmpje gekeken te hebben, dat zij 'm op mijn review lijstje mocht zetten. Ik zou haar voor de volle 100% vertrouwen. Natuurlijk is het nu de vraag of het ook goed is gegaan. En of ik het in de toekomst nog een keer zou doen.

Kitaria Fables is in haar genre geen nieuw concept. Het lijkt qua gameplay heel erg veel op games zoals My Time At Portia en Stardew Valley, behalve dat Stardew Valley 2D is. Je doet een beetje aan boeren (Niet op de manier van boertjes laten, viespeuk, dus daadwerkelijk groente en fruit verbouwen!). En dat in combinatie met leuke combat-mogelijkheden.

Anyway, voordat ik vooruit ga lopen op de feiten. In Kitaria Fables speel je als Nyanza von Whiskers, een katachtige Empire Soldier, die samen met haar metgezel Macaron wordt uitgezonden naar Paw Village. Paw Village is een rustig stadje waar ook jouw roots een beetje terug te vinden zijn. Jouw opa, die boer was, heeft namelijk ook in Paw Village gewoond. Helaas is deze beste man recentelijk overleden. Gelukkig (?) staat zijn oude boerderij nog leeg en kun je hier zonder problemen intrekken. Daarnaast is er ook, sinds de laatste tijd, weer een raar fenomeen gaande. De monsters, waarmee de inwoners van Paw Village vroeger in vrede kon samen leven, zijn vanwege onbekende reden ineens agressief geworden. Dus jouw taak is eigenlijk heel simpel in deze game: hou de stad veilig, achterhaal de reden van waarom de monsters ineens zo agressief zijn geworden, en hou ondertussen het hoofd een beetje koel terwijl je aan het boeren bent. Daarbij is er nog een "probleempje". Nyanza is blijkbaar in staat om magie te gebruiken en dit is juist verbannen door het Empire...

De basic van de gameplay van Kitaria Fables is niets nieuws ten op zichtte van My Time at Portia. Gedurende de tijd kun je door het zoeken van items, via het doden van monsters en verbouwen/verkopen van gewassen, je wapenarsenaal langzaam upgraden. In de game kun je zowel gebruik maken van een zwaard, pijl en boog énnnn natuurlijk ook de verboden magie! Dit is toch wel echt een bonuspunt!

Conclusie

Aangezien het doel van deze game nogal simpel is, kan ik er ook niet heel erg veel meer over vertellen dan dit. Bedoel, er is niets moeilijks aan het verbouwen en het verkopen van groente en fruit, het verslaan van monsters, het verzamelen van items en het doen van quests. Het grootste nadeel, wat misschien ook niet eens zo helemaal een nadeel kan zijn, is dat Kitaria Fables op bepaalde momenten nogal grind-achtig kan aanvoelen. Bepaalde items zijn soms alleen te vinden in specifieke gebieden. Maar op zich vind ik dat ook weer geen probleem, want dan kan ik gewoon lekker hersenloos gamen. Bedoel, ik ben natuurlijk ook een groot fan van Gems of War. Daarnaast moet ik ook toegeven dat de details in deze game wel ontzettend goed zijn. Het is een heel plezier om naar te kijken.


Daarom denk ik ook dat, wanneer je een groot fan bent van games zoals My Time at Portia, Kitaria Fables een hele leuke toevoeging zal zijn op de game bibliotheek. Ik heb mij er, nu nog steeds, prima mee vermaakt. Echter moet je wel in je achterhoofd houden dat het qua diepgang niet in de buurt komt van een game zoals Stardew Valley of My Time at Portia.


En als antwoord op mijn vraag die ik stelde in de introductie - Zou ik Jolina weer blindelings vertrouwen? JA!


Score: 75/100

Kitaria Fables is beschikbaar gesteld door de uitgever, en is verkrijgbaar in de Store voor € 19,99Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page