• Leon

Leer "The Cleaners" kennen in de nieuwe Back 4 Blood-trailer

Warner Bros. Games en Turtle Rock Studios hebben vandaag een nieuwe Back 4 Blood-trailer uitgebracht waarin de verschillende personages en persoonlijkheden worden belicht die deel uitmaken van het Ridden-moordteam, bekend als "The Cleaners".


De video introduceert elk van de acht speelbare Cleaners - Holly, Walker, Doc, Karlee, Jim, Hoffman, Evangelo en Mom - en gaat in op hun achtergrond, kenmerken en in-game vaardigheden. De trailer werpt ook een blik op de reeks Ridden-varianten die spelers zullen spelen, waaronder beestachtige Breakers, groteske Ogres, gierende Snitchers, vraatzuchtige Hags en meer.

Het complete team aan Cleaners in Back 4 Blood bevat:

  • Holly – Nadat ze haar familie aan de Devil Worm had verloren, leerde Holly Forrester al haar energie om te zetten in het zijn van een Cleaner en staat ze bekend als de lijm die het team bij elkaar houdt. Gewapend met haar trouwe honkbalknuppel met spijkers die ze liefkozend 'Dottie' noemt, helpt Holly's veerkracht en haar immer positieve houding het moreel van het team op te krikken en wordt ze vaak gezien als een lichtstraal in de duisternis van de apocalyps.

  • Walker – Elijah Walker, de oudste van vijf broers en zussen, werd geboren in Evansburgh in een hardwerkend arbeidersgezin. De voormalige Army Ranger en door oorlog verscheurde veteraan is zeer bekwaam met een schat aan frontlinie gevechtservaring. Walker is een man van weinig woorden, maar als hij spreekt, trekt hij de aandacht van zijn mede-Cleaners, die allemaal zijn toewijding aan de strijd respecteren.

  • Doc – Ze heeft een belangrijke rol gespeeld bij het draaiende houden van Fort Hope, maar dit is verre van het leven dat Doc had verwacht toen ze voor het eerst naar Amerika kwam. Ze was fel onafhankelijk en offerde het sociale leven op voor een carrière. Pas jaren later vond ze eindelijk een geestverwant in Mom. Na de Collapse kwamen Docs no-nonsense houding en pragmatische instelling haar goed van pas. Hoewel haar manier van denken ook even wennen kan zijn, ontkent niemand dat ze een geweldige dokter en scherpschutter is.

  • Karlee – Karlee overleefde aan de rand van Fort Hope sinds de Collapse en vertrouwde alleen op zichzelf. Niemand weet veel over haar, en dat vindt ze prima. Hoewel ze oorspronkelijk op zijn best als hinderlijk en in het slechtste geval als een plunderaar werd beschouwd, hebben haar acties keer op keer bewezen aan welke kant ze staat. Nu de Ridden in opkomst zijn, heeft ze de keuze gemaakt om samen met de overlevenden te vechten. Ze is misschien niet bij naam een Cleaner, maar ze maakt het meer dan goed in haar attitude.

  • Jim – Niemand kent Finleyville en het omliggende graafschap zo goed als Jim. Van jongs af aan trok hij met zijn vader het platteland in, op jacht met de beste van hen. Na een korte periode in het leger keerde hij terug naar huis, maar zag dat het werd verwoest door de Collapse. Nu heeft hij zijn plek gevonden tussen de meest vertrouwde Cleaners. Als hij niet back-to-back met zijn team vecht, doorzoekt hij het platteland van zijn geliefde Pennsylvania om de Ridden-plaag uit te roeien.

  • Hoffman – Een nauwgezette individuele, enthousiaste prepper en complottheoreticus. Toen de infectie toesloeg, doken hij en zijn moeder onder en slaagden ze erin om zonder kleerscheuren uit de situatie te komen terwijl de rest van de wereld in chaos verviel. Nadat zijn moeder in haar slaap overleed en zijn voorraden op waren, verliet hij zijn dichtgetimmerd huis om de wereld van de Devil Worm te trotseren. Howard Robert Hoffman is bekwaam en goedhartig, met een oprecht verlangen om een nuttig onderdeel van het team te zijn. Als onderdeel van de Cleaners komt hij eindelijk de familie tegen die hij altijd al wilde hebben - hij moest gewoon door de zombie-apocalyps waden om die te vinden.

  • Evangelo – Hij is misschien wel de jongste en minst ervaren Cleaner in het team, maar heeft bewezen een snelle leerling te zijn. Naast goed te zijn in een gevecht, heeft Evangelo zich gevestigd als een loyaal en betrouwbaar lid van het team. Hij heeft de neiging om veel te praten, vooral als hij nerveus is, maar hij wil graag laten zien dat hij het in zich heeft om een Cleaner te zijn.

  • Mom – De enige die verbaasd was dat Mom de stem van de overlevenden in Finleyville werd, was zijzelf. Ze schuwt nooit een uitdaging en stelt altijd de behoeften van anderen boven die van haarzelf. Toch, voor iemand die gewend is zich te verzetten tegen autoriteit, weegt haar hernieuwde verantwoordelijkheid soms ongemakkelijk op haar. Hoewel ze vertrouwen heeft in haar Cleaners, heeft Mom meer dan eens vraagtekens gezet bij de strategieën van andere leiders, vooral sinds de dood van haar zoon. Het doel van mama is simpel: de Ridden laten boeten.

Back 4 Blood is een first-person co-op-zombieschietspel van de makers van de veelgeprezen Left 4 Dead-franchise. Het biedt zenuwslopende, dynamische gameplay met wisselende en aanpasbare actie waardoor spelers willen blijven spelen.


Het verhaal van Back 4 Blood speelt zich af na een catastrofale uitbraak, waarin het overgrote deel van de mensheid is gedood of besmet is geraakt door de Devil Worm-parasiet. Gehard door afgrijselijke evenementen en vastbesloten om de resten van de mensheid te redden, heeft een groep veteranen van de apocalyps, de zogeheten Cleaners, zich verenigd om de geïnfecteerde Ridden uit te schakelen en de wereld te heroveren.


Recente blogposts

Alles weergeven