top of page
  • Foto van schrijverJolina

LEGO 2K Drive - Review

LEGO, een merk dat tot de verbeelding spreekt, voor jong en oud. Een merk waarin je jouw fantasie de vrije loop kunt laten gaan. De bouwstenen van het merk zijn nog steeds stevig genoeg in elkaar geklikt om een stabiele fundering te maken. Niet gek dus dat het speelgoed zijn weg inmiddels al jaren weet te vinden in de wereld van de films, series en games.


Maar blijft er genoeg inspiratie en fantasie over om écht iets vernieuwends en leuks te produceren? Deze keer voelen we LEGO 2K Drive aan de tand, de nieuwste game van ontwikkelaar Visual Concepts, uitgegeven door, je raadt het al, 2K.

Ik zal gelijk eerlijk zijn. LEGO 2K Drive doet mij enorm denken aan een andere game(serie) in het bijzonder, namelijk Forza Horizon. Het is, mede door de LEGO stempel, een arcade racespel in een open wereld, waarbij je diverse activiteiten kunt ondernemen. Zo zijn er uiteraard races te winnen, auto's te verzamelen en bouwen en verschillende minigames te doen.


Alles wordt overzichtelijk weergegeven op een wereldkaart, die je met één druk op de controller kunt benaderen. Zodra je een nieuw event ontdekt, wordt dit met een icoontje op de kaart getoond, inclusief het benodigde level dat je er voor moet hebben om deel te nemen.

Het benodigde level voor de activiteiten, kun je upgraden door XP te verdienen. Ook kun je collectibles en munten verzamelen. Die laatste kun je uiteraard ook weer uitgeven aan nieuwe onderdelen, als je dat wilt. Er valt meer dan genoeg te ontdekken om je uren mee zoet te houden. De overgang van activiteiten en alles wat je kunt ontdekken is trouwens wel leuk en soepel in elkaar gezet. Dat geldt ook voor de verschillende voertuigen waarmee je op pad gaat. Zo heb je een voertuig voor op de weg, off-road en voor het water. Je switcht automatisch en naadloos om naar het juiste type voertuig.


LEGO 2K Drive heeft zelfs een ware verhaallijn van ongeveer 10-12 uur lang, al is die niet heel diepgaand. Je ontdekt steeds meer van de werelden om uiteindelijk de allerbeste, allersnelste racer te worden. Wie had dat gedacht?! Ach, op andere vlakken zit er zoveel meer creativiteit en fantasie in verwerkt, dat het eigenlijk niet storend is. Zo kun je bijvoorbeeld op pad met een hamburger als voertuig. Erg smakelijk!

Het merendeel van de activiteiten die je tegenkomt, gaat om racen, racen en nog eens racen. In de details zitten soms wat leuke, fantasierijke variaties, maar de gameplay is voor een groot deel van gelijke smaak. Soms race je in je eentje om specifieke handelingen te verrichten, zoals ongewenste paddo's ombeuken of golfballen putten. Soms race je ook tegen een aantal tegenstanders.


Die tegenstanders kun je overigens het racen bemoeilijken of onmogelijk maken door efficiënt gebruik te maken van power-ups, die je onderweg tegenkomt. Ik hoef denk ik niet de precieze referentie naar een andere bekende game(serie) te maken, waar dit principe van is gekopieerd. Maar goed, het blijft nog steeds een vermakelijke manier om games te spelen, dus waarom ook niet! Overigens hoef je niet perse met/tegen AI te racen, want je hebt zowel de optie om met 2 spelers in splitscreen te spelen, als tot met 6 spelers in een online multiplayer game. Je hoeft het avontuur dus niet alleen aan te gaan en samen is dat uiteraard extra gezellig.

Waar ook stiekem nogal wat tijd in kan gaan zitten, is de garage, waar je jouw eigen auto's kunt bouwen en aanpassen. Om echt alle mogelijkheden te verkrijgen, heb je wel wat (in-game) munten nodig. Maar je kunt echt oneindig veel creaties, steen voor steen, opbouwen in de verschillende voertuig categorieën. Alles waar je écht trots op bent, kun je ook nog online delen met de community. Dat is wel gaaf. Houdt er overigens wel rekening mee dat jouw creatie een beetje geschikt is om ook races mee te winnen. Want als je amper meer iets ziet doordat het voertuig veel te breed is, of hierdoor veel te langzaam wordt, heb je er natuurlijk weinig aan. Behalve plezier!

LEGO 2K Drive ziet er prima uit op Xbox Series X, waarop ik de game heb gespeeld voor deze review. Het voordeel van LEGO is natuurlijk dat alles er al vrij snel mooi en kleurrijk uitziet en dat is ook bij deze game het geval. Daar zijn eigenlijk weinig minpunten op te benoemen. Het loopt ook verre van blokkerig, want de 60 fps wordt eigenlijk wel als heel constant ervaren hier. Daarnaast is de audio en de herkenbare geluiden van LEGO blokjes perfect aanvullend.


Wat ik persoonlijk even wennen vond, waren de camera perspectieven en bijbehorende controls, maar dat kan even goed aan mij hebben gelegen. Daarnaast is de game wel leuk en vermakelijk, maar écht grappig, zoals veel andere LEGO games, is hij dan weer niet. Ook geeft de game echte die hards waarschijnlijk niet echt veel uitdaging, want de moeilijkheidsgraad ligt niet bovengemiddeld hoog als je alles eenmaal een beetje onder de knie hebt. Dat kan uiteraard ook te maken hebben met de doelgroep die met LEGO 2K Drive wordt beoogd te benaderen.


Conclusie

LEGO 2K Drive is, zoals ik van te voren wel een beetje verwachtte, een kleurrijke, vermakelijke arcade racer. De graphics en audio zijn prima en er is een enorme hoeveelheid aan activiteiten om te ontdekken, solo of met vrienden. De spelconcepten zijn niet echt vernieuwend te noemen. De game doet zeker niks fout, maar blinkt ook nergens echt in uit.Score: 65/100

Reviewcode is beschikbaar gesteld door de uitgever en beschikbaar in de store voor €69,99.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page