top of page
  • Foto van schrijverLeon

Leisure Suit Larry: Wet Dreams Dry Twice - Review

Nadat Larry Laffer vorig jaar de weg naar Xbox gevonden had met de game Wet Dreams Don’t Dry, komt nu het vervolg met de uiteraard dubbelzinnige titel Wet Dreams Dry Twice. De games van Leisure Suit Larry gaan al bijna 35 jaar mee. De eerste kwam namelijk al uit in 1987, een eeuwigheid geleden waar menig gamer nog geboren moest worden.

De game van afgelopen jaar was een soort reboot van de serie. Voor wie Wet Dreams Don’t Dry niet gespeeld heeft een kleine recap, want deze game is wel een rechtstreeks vervolg hierop. Larry wordt wakker in een ondergronds laboratorium en denkt nog steeds dat het de jaren '80 zijn. Wanneer hij met de kroegbaas praat, komt Larry erachter dat er al een aantal decennia voorbij zijn. Dat verandert niets aan het feit dat hij nog steeds achter de vrouwen aangaat, alleen nu met de uitdagingen van de 21ste eeuw.


In Wet Dreams Dry Twice vind je Larry terug op het eiland Cancum. Ja, de woordgrappen blijven de gehele game terugkomen. De leider van het eiland heeft er voor gezorgd dat Larry met zijn dochter zal trouwen. Dit is bijna in kannen en kruiken wanneer Larry bericht krijgt dat zijn vorige liefde, spoiler, Faith nog in leven is. Waar de vorige game dus een quest for booty was, is het nu een quest for Faith geworden.

Denk maar niet nu Larry op zoek is naar één vrouw, dat het allemaal minder op seks gericht is. Nog steeds probeert Larry vrouwen om zijn vinger te winden en te versieren. Waar het kan, worden schunnige grappen gemaakt door ontwikkelaar Crazybunch. Of dit nu een bord op de achtergrond is of een penisvormige onderzeeër, alles word aangegrepen. Tevens worden de bekende grote Tech bedrijven flink een hak gezet. Het is humor waar je van moet houden, maar ik denk dat Leisure Suit Larry wel zo bekend is, dat je dat van te voren weet. En anders geeft de titel genoeg weg.


Qua gameplay is er niets veranderd in vergelijking met het vorige deel en alle delen ervoor. Het is een point and click adventure pur sang. In iedere ruimte die je betreedt kan je voorwerpen verzamelen die je later nog eens nodig kan hebben. Zo had je in je huis/grot een tube glijmiddel gevonden die je later weer nodig hebt om een gehaktmolen te laten draaien voor de catering van je huwelijk. Omdat ik niet veel van zulke games speel, vond ik het soms nog best lastig te weten wat er in sommige situaties gevraagd word.

De stijl van de game is niets veranderd in vergelijking met het vorige deel. Dat geeft ook niet. Want wat goed is, hoef je ook niet te verbeteren. Het is niet dat het zo uitblinkt, maar het past goed bij de game. Ook de stemmen zijn goed verzorgd, maar net als in mijn vorige review vind ik de stem van Larry wat irritant.


Conclusie

Leisure Suit Larry is een game die veel leunt op zijn voorganger. De stijl, graphics, humor en het stemmenwerk zijn van hetzelfde niveau als het vorige deel. Het verhaal gaat verder waar je gebleven was en je zoektocht naar Faith begint. De vele schunnige grappen, daar moet je van houden, want anders is deze point and click niets voor jou. De hoge prijs van 40 euro is te veel van het goede, daar had best wat vanaf gemogen.


Score: 70/100

Review copy is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page