• Jolina

Let's Cook Together - Review

Er zijn inmiddels redelijk wat games beschikbaar op Xbox waarbij je in de keuken terecht komt. De bekendste is misschien wel Overcooked, maar er zijn meer smaken, zoals; Cook, Serve, Delicious en Cooking Simulator. Op een of andere manier smaken de kookgames, die zichzelf wat minder serieus nemen, mij altijd net wat beter. Overcooked is hierin wel de ultieme topper.


Let's Cook Together is een nieuw gerecht in dit genre, waar ik zelf nog niet van gehoord had. Toch is de game niet helemaal nieuw, want in 2020 kwam Let's Cook Together al op Steam terecht. Nu is het tijd om iemand uit je gezin, familie- of vriendenkring bij de arm te pakken en samen te koken op Xbox!

Als je niemand bij de arm kunt pakken, kun je deze review gelijk overslaan. Helaas, maar Let's Cook Together is, zoals de titel al een beetje verklapt, een couch co-op game.


Er zit geen online multiplayer mogelijkheid in en dat is wel een beetje zonde vind ik persoonlijk. Dit zorgt er namelijk voor dat de doelgroep, die van deze game kan genieten, gelijk een stuk kleiner is. We hebben daarmee gelijk het grootste minpunt van deze game te pakken.

Als je wel iemand naast je op de bank hebt, dan krijg je met Let's Cook Together 168 episodes voor je kiezen. Levels eigenlijk, maar de game is een beetje in een tv-show jasje gestoken waarbij de koks, een wortel en een banaan, je wat uitleg geven over de game en hoe alles werkt.


De levels zijn verdeeld over drie verschillende restaurant settings. Zo krijg je in de eerste setting vooral te maken met hamburgers, friet en frisdrank in allerlei variaties, terwijl je later ook aan de slag gaat met meer zoetigheid, zoals pannenkoeken en wat meer wereldse gerechten.

Behalve de episodes zijn er nog twee andere mogelijkheden om Let's Cook Together te spelen; Battle Mode en Endless Mode. In Battle Mode werk je niet samen, maar neem je het tegen elkaar op. En Endless Mode spreekt ook wel voor zichzelf.

Het doel van deze game is natuurlijk om de bestellingen, die in de keuken binnenkomen, samen gereed te maken. De recepten zijn, zeker in het begin, makkelijk te begrijpen. Daar zit ook niet zo zeer de uitdaging.


Die zit wel in het samenspel! In elke keuken ben je namelijk gescheiden door een lang stuk aanrecht. Links kan niet bij rechts, rechts kan niet bij links. Dat betekent dat je soms links een aardappel moet oppakken en naar je collega kok aan de andere kant moet gooien, omdat die een frituurpan heeft staan. Samenwerking is dus superbelangrijk.

Die samenwerking, of het mislopen van dingen daarin, is wat deze game af en toe hilarisch kan maken. Als je even vergeet te communiceren "ik gooi nu een hamburger" en je collega kok heeft zijn handen vol, dan valt die hamburger op de grond en wordt alles vies.


Dit heeft ook weer nadelen, want als je over een vieze keukenvloer moet lopen, kom je langzamer vooruit en dat kan funest zijn als die friet uit de frituurpan getrokken moet worden. Het gaat dus meerdere malen voor komen dat gerechten verbranden en ingrediënten op de grond terecht komen. Met als gevolg dat de verwijten over en weer vliegen. Je zou deze game dus ook als een serieuze relatietest kunnen zien (Xbox Gaming is niet verantwoordelijk voor mogelijke negatieve gevolgen van deze game haha).

De stijl en het feit dat de gameplay redelijk simpel is gehouden, maakt dit ook een geschikte game voor de wat jongere gamers onder ons. Het is natuurlijk supergezellig om deze game samen met je kind(eren) te spelen! De game is ontzettend toegankelijk en dat is echt een groot pluspunt.

Je kunt verschillende aandoenlijke koks vrijspelen, allemaal als groente/fruit in een levend jasje. Met hun eigen karakter, eigen stem en eigen details. Het vrijspelen van upgrades, levels en koks kan soms best een behoorlijke grind zijn. Je krijgt in die zin eigenlijk niks cadeau.


De upgrades zijn overigens wel erg handig. Zo kun je jouw frisdrank machine sneller maken, meer ruimte creëren in je keuken met dienbladen om ingrediënten of gerechten in progress tijdelijk op te leggen en je pitten uitbreiden.

Conclusie

Let's Cook Together is geen vijf sterrenrestaurant en komt ook wat mij betreft niet volledig aan het niveau dat bijvoorbeeld Overcooked wel aantikt. Maar het is zeker een smakelijk hapje! De toegankelijke gameplay maakt het een leuk en boeiend. Als er dingen mis gaan, leidt dat tot hilariteit op de bank en als een moeilijk level juist behaald wordt, is dat een boost voor de onderlinge samenwerking.


Couch co-op games worden er sowieso te weinig gemaakt, dus het is slim dat daar met deze game op ingestoken is. Wel mis ik de mogelijkheid voor online multiplayer, hopelijk wordt dit later nog toegevoegd.


Let's Cook Together is vanaf 11 juni aanstaande beschikbaar in de Store voor €12,99.


Score: 75/100

Review copy is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven