top of page
  • Foto van schrijverLeon

Let’s Sing Queen - Review

Bijgewerkt op: 4 feb. 2021

Soms heb je van die games waar je eerst een flinke sloot alcohol voor nodig hebt. Gewoon, om je even over de schaamte heen te zetten. Dat hadden mijn vrouw en ik toch wel nodig om te gaan beginnen met een nieuw deel van Let’s Sing, de karaoke game van ontwikkelaars Ravencourt en Voxler. Na een twijfelend begin, werd het toch nog een gezellige avond samen.

Vraag een willekeurig persoon wat de beste band uit Groot-Brittannië is, en je hoort verschillende antwoorden. Afhankelijk van de leeftijd worden The Beatles, The Rolling Stones, Oasis of Coldplay genoemd.

Toch denk ik dat iedereen elkaar vindt bij de band Queen. Een band met fantastische muziek, een markante zanger (en dat is nog mild uitgedrukt) en wereldwijde faam. Alle reden om een aparte Let’s Sing versie van uit te brengen.

Je krijgt verschillende modi voorgeschoteld wanneer je de game opstart. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een classic modus. Hierbij kun je met maximaal vier anderen gewoon de liedjes zingen. Ook kun je kiezen voor duetten. Dan krijg je ieder een stuk van het lied om mee te blèren. Wat ik persoonlijk leuk vond, waren de mixtapes. Hier kies je vijf liedjes die dan telkens een klein stukje van het liedje ten gehore brengen.


Wanneer je liedjes tot een goed einde brengt, krijg je XP punten. Hiermee kun je nieuwe avatars en mixtapes vrij spelen. Op zich leuk, maar het was voor mij niet echt de drijfveer om door te gaan. Dat waren uiteraard de liedjes zelf. Met 30 nummers is het wel een goed gevulde schijf. Alle bekende nummers staan erop zoals Bohemian Rhapsody, We Will Rock You, Don’t Stop Me Now en Somebody To Love. Maar ook enkele minder bekende nummers die niet vaak op de radio voorbij komen.

De nummers worden gezongen met daarbij de originele videoclips, een echte trip down memory lane dus. Dit kan op een positieve en negatieve manier worden uitgelegd. Het positieve daarvan is dat je jezelf terug waant in de jaren '70, '80 en '90. Het negatieve ervan is dat sommige clips echt heel blokkerig op mijn televisie te zien waren. Misschien ligt dat aan mijn 65 inch tv, maar jammer is het wel.

Conclusie

Let’s Sing Queen biedt zeker vertier voor een avond. Een lekker drankje erbij, verstand op nul en zingen maar. Dit kun je trouwens doen met USB microfoons, maar er is ook een app die je kunt gebruiken op je telefoon. De 30 nummers zijn in principe genoeg, maar niet alle nummers vond ik even leuk en bekend om mee te doen. Ook dat sommige clips er niet lekker uitzagen op de tv, was wel een domper vond ik.

Game is beschikbaar gesteld door uitgever en is digitaal aan te schaffen in de Store voor €39,99.


Score: 75/100

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page