• Lotte

Life of Fly - Review

Bijgewerkt op: 12 jul. 2021

Dag lieve kijkbuiskindertjes,


Toen ik de titel van deze game zag, moest en zou ik er vliegensvlug bij zijn: die wilde ik wel spelen! En iedereen weet inmiddels wel dat je mij niet echt blij maakt van van die hele grote AAA games. Sure, ik speel ze wel. Maar mijn hartje gaat toch harder kloppen van die kleine indie-games. Het is namelijk elke keer een verrassing wat je voorgeschoteld krijgt! De vraag is nu natuurlijk "Is Life of Fly een eendagsvlieg?".

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, Life of Fly is niet echt een game, het is meer een ervaring. Je bent een vlieg, en je vliegt dus rond als een vlieg. Life of Fly gaat echter verder, maar gelukkig ook weer niet zo ver dat je rond hoopjes hondenstront heen hoeft te vliegen. Het gaat namelijk zo ver dat de vliegen in Life of Fly een ziel, emoties, gevoelens en zelfs gedachtegangen hebben. En daarom stiekem eigenlijk best veel lijken op ons mensen.


Het is qua gameplay absoluut niet lastig. Oké, misschien voor de eerste dertig seconden. Aangezien het ontzettend straight forward is, wil ik hier niet echt te veel woorden aan vuil maken. Er zijn in totaal twaalf chapters, met ieder een eigen vlieg die een uniek verhaal vertelt. Sommige van deze verhalen zijn heel erg menselijk en geven daarom voldoende stof om na te denken

Ieder verhaal wordt verteld door middel van een voice actor en de grafische weergave van de ruimte waarin het verhaal zich afspeelt. De twaalf verhalen hebben allemaal hun eigen titel, en daarbij ook hun eigen thema.


Sommige verhalen zijn hartverwarmend en een aantal zijn er ook best wel tragisch. Daarnaast mag er ook wel eventjes benoemd worden dat de muziek in Life of Fly echt superfijn is. Ik denk dat ik maar op zoek ga naar een playlist met deze muziek er in!

Conclusie

Eigenlijk ben ik van mening dat je deze "game" moet spelen om het zelf te kunnen ervaren. Aangezien het niet echt een hele grote game is (je hebt binnen een uur deze game uitgespeeld!), ga je veel te snel spoilers krijgen. En juist dat wil je echt niet hebben!


Mijn vriend gaf overigens de beste samenvatting game: "Je vliegt een beetje rond in een grafisch mooie ruimte, met lekkere muziek op de achtergrond en je luistert naar een interessant verhaaltje?" . En inderdaad. Dat is in één zin de samenvatting van Life of Fly. Dus, ben je op zoek naar een leuke "game" voor tussendoor? Mogelijk is Life of Fly wel wat voor jou! Betreft de tijdsduur dat je bezig bent met Life of Fly is het misschien wel een eendagsvlieg, maar qua ervaring absoluut niet.


Life of Fly is beschikbaar gesteld door de uitgever en is te koop in de Store voor € 14,99.


Score: 7.5/10

Recente blogposts

Alles weergeven