top of page
  • Foto van schrijverJolina

Limb Hunter - Review

Limb Hunter is eigenlijk precies waar de titel naar hint. Je speelt een game waarin je op zoek gaat naar ledematen. Dat klinkt wat cru, maar het is goed om je gelijk gerust te stellen. Het gaat niet om menselijke ledematen, maar om die van robots*.


Limb Hunter is namelijk een metroidvania platformergame waarin je delen van je lichaam kunt veranderen, je ledematen kunt upgraden en modules van je vijanden kunt installeren. Klinkt cool toch?!

De game brengt je weinig achtergrond of informatie. Je start en ziet een robot ten tonele verschijnen, die een andere robot tot leven wekt. Dit is jouw karakter en vanuit daar ga je aan de gang. "Rise and shine!"


Een soort tutorial leert je dat je kunt bewegen met de linkerstick en met de RB-knop onderdelen op kunt rapen. Wauw... Wie had dat gedacht?! Deze onderdelen kun je verzamelen en bij een onderhoudsstation koppelen aan jouw robotlijf. Op die manier kun je jouw ledematen upgraden en je robot sterker of sneller maken.

Hier en daar ontvang je in het begin nog wel eens een gratis upgrade, maar de meeste zaken kosten toch echt geld. Joh, het is net een real life simulator wat dat betreft! Geld verdien je door munten op te rapen die verslagen vijanden laten vallen. Best een lekker geluidje, want ze lijken uit elkaar te spatten in een hoop rollende, gouden muntjes.


Upgrades worden ook nog wel eens los gelaten als ze het loodje leggen (pun intended). Je vindt deze ook in random loot kisten verspreid over de wereld. Mocht je niet tevreden zijn met je items, dan kun je deze ook kopen of ruilen bij een trader. Let echter op, want als je dood gaat, dan spat je zelf in een hoop gouden muntjes uit elkaar en worden er munten van je saldo afgetrokken.

Je robotlijf bestaat in totaal uit 7 verschillende slots, die je met upgrades kunt aanpassen. De stats daarvan zijn gemakkelijk te vergelijken via het onderhoudsstation en bevatten allerlei categorieën, zoals HP en damage waardes.


Zowel de gameplay als ook de graphics en audio verwijzen sterk naar het metroid genre. Hoewel de game geoptimaliseerd is voor Xbox Series X|S, is de installatiegrootte slechts een schamele 452,8 MB.

De game mist helaas wel de nodige diepgang om je aandacht langer vast te houden. Natuurlijk zit er een soort strevenswens in om je ledematen en hun stats zo goed mogelijk op peil te krijgen en zo vijanden flink van katoen te geven, maar het gemist aan enige vorm van verhaallijn is groot.


Daarnaast helpt het ook niet dat de 10 achievements van elk 100G per stuk die je kunt "verdienen" (dit woord mag ik er eigenlijk niet eens voor gebruiken) binnen nog geen kwartier in je broekzak zitten. Het klinkt misschien gek uit mijn mond, omdat ik enorm verslaafd ben aan het geluidje van het unlocken van een achievement, maar als ze zo enorm snel binnen zijn, dan is voor mij de behoefte om verder te spelen gelijk naar een minimum gezakt. Je hebt er niet eens een reviewguide voor nodig. Het schrijven van deze review heeft me letterlijk meer tijd gekost...

*Geen echte ledematen zijn afgehakt, kapot geschoten, los geschroefd of anderzijds beschadigd geraakt tijdens de testperiode voor deze review.


Conclusie

Limb Hunter is vooral behalve een hunt naar ledematen een achievement hunt. Of ja, hunt. Het is een kort sprintje van nog geen 15 minuten en de volledige 1000G is in het bakkie. Zonder blikken of blozen. Verder is het idee achter Limb Hunter leuk, doordat je telkens op zoek wilt naar betere ledematen. Beter, sneller, krachtiger. Helaas zit er te weinig diepgang in de game en ontbreekt een verhaallijn of elke andere vorm van achtergrondinformatie.


Score: 45/100


Reviewcode is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page