• Leon

Lost in Random komt 10 september uit

Bereid je voor op een onvoorspelbare strijd in Lost in Random, een gotisch sprookjesavontuur boordevol actie van de bekroonde Zweedse spelstudio Zoink. Electronic Arts heeft tijdens EA Play Live 2021 onthuld dat spelers op 10 september 2021 wereldwijd het koninkrijk Random kunnen betreden. In dit duistere wonderland, waar alleen de dapperen overleven, moeten ze snel leren hoe ze de strijd in hun voordeel kunnen laten werken.


“Toen we aan dit project begonnen wisten we dat we een sprookje wilden maken dat duisterder was dan onze creaties uit het verleden; we tekenden verschillende personages en werkten concepten uit, maar pas toen de schildering van een meisje en haar dobbelsteen verscheen, wisten we dat er nog meer te verkennen was”, aldus Olov Redmalm, Creative Director en Lead Writer voor Lost in Random, tijdens de EA Originals Spotlight op EA Play Live 2021. “Een lastig aspect was het bepalen van de gameplay: we wilden het thema en de gameplay rond de dobbelsteen laten draaien, maar we moesten het juiste evenwicht zien te vinden tussen "te willekeurig" en "net willekeurig genoeg". We denken dat alles op een hele natuurlijke wijze uit dat centrale idee is voortgekomen.”

Het koninkrijk Random, dat wordt geregeerd door een kwaadaardige koningin, is verdeeld in zes schimmige rijken waarin het leven wordt bepaald door een vervloekte zwarte dobbelsteen. Spelers reizen als Even over de mysterieuze keienstraten van het land, ontmoeten de mysterieuze inwoners en doen mee aan heldhaftige missies om haar zus Odd te redden uit de klauwen van Hare Majesteit. Onderweg werken ze samen met Dicey, een kleine en vreemde levende dobbelsteen, en onthullen ze samen een eeuwenoud verhaal met een verrassend moderne boodschap: willekeur in de wereld is niet iets wat gevreesd of gestuurd moet worden, het is een kracht die je moet omarmen en leren gebruiken.


Willekeur bepaalt alles in het koninkrijk Random, en dit principe is diep verankerd in de innovatieve gameplay van Lost in Random. Met de verzamelde munten kan Even nieuwe aanvallen, vaardigheden en nog veel meer leren, wat allemaal van pas komt tijdens de unieke tactische gevechten. Met de katapult van Even kunnen spelers dodelijke tegenstanders aanvallen en energiekubussen uitschakelen die Dicey van energie voorzien. Als Dicey is opgeladen, dan kunnen spelers hem gooien om de tijd zelf te bevriezen en zijn krachtige magie te gebruiken. Spelers moeten hun gevechtsstrategie tijdens het spel aanpassen in groeiende bordspel-arena's om hun vervloekte lot te tarten en daadwerkelijk gebruik te maken van de kracht van willekeur.


Recente blogposts

Alles weergeven