• Jolina

LoveChoice - Review

De liefde. Love. L'amour... Smelt. In ieder van ons schuilt wel een romanticus, klein of groot. Niet voor niets is het vaak een thema in muziek, films, series, kunst en ook games. LoveChoice, van ontwikkelaar Akabaka, is daarvan een voorbeeld. Het is wel een beetje een oude liefde, aangezien de game al enkele jaren eerder is uitgekomen op Steam.


De game wordt nu op Xbox uitgegeven door Ratalaika en kost nog geen vijf euro in de Store. Voor die prijs is het altijd even afwachten wat je kunt verwachten. Zou het een schot in de roos zijn van Akabaka, die voor Cupido speelt met LoveChoice? Of zijn de verwachtingen onrealistisch hoog?

LoveChoice bestaat uit drie kleine liefdesverhaaltjes. Eigenlijk meer zelfs, want de keuzes die je maakt, beïnvloeden hoe de relatie tussen twee personen zich ontwikkelt. Zodra je de game opstart, word je overweldigd met zoete liefdesdeuntjes. Zeer toepasselijk uiteraard, maar het een beetje te zoetsappig voor mij. Of misschien ben ik niet romantisch genoeg?

Nou ja, laten we eens proberen of we ware liefde kunnen vinden. Ik begin gewoon met de eerste van de drie gameplay opties in het menu. De stijl van LoveChoice is een soort geanimeerde serie, waarbij je keuzes moet maken in de voorgeschotelde dialoog en kleine puzzeltjes moet oplossen. Of ja, klassieke puzzeltjes zijn het misschien niet, maar in verschillende scenes kun je dingen triggeren door er op te klikken. Het is soms wel een beetje zoeken naar een speld in een hooiberg, want je krijgt niet echt een richting aangegeven.

Klikken zeg ik? Ja, dat lees je goed. De besturing van de game is vergelijkbaar met een muis voor je PC, vandaar. Het heeft zelfs hetzelfde uiterlijk. Dit betekent dat je met de thumbsticks moet bewegen en je met de A-knop interactie hebt met de objecten waar je op klikt. Helaas werkt dit niet altijd even best, de gevoeligheid is soms erg traag.


Datzelfde kan gezegd worden over het verhaal. Ik kan nou niet zeggen dat Cupido mij vol in mijn hart heeft geraakt met LoveChoice. Hoewel de karakters er schattig uit zien, wist het mij eigenlijk vanaf het titelscherm al niet echt te boeien.

Het maakte eigenlijk niet uit in welk van de drie gamemodes (groot woord eigenlijk, maar ja) ik zat, mijn algemene gevoel was vooral "meh". Datzelfde gevoel had ik als je kijkt naar de graphics. Vage lijnen, vale kleuren. De liefde spat er niet echt af. Het idee is leuk, maar de uitvoering allerminst ware liefde.


Conclusie

LoveChoice is een game die draait om keuzes. De keuzes in de verhalen leiden tot positieve, negatieve of neutrale uitkomsten in je relatie. Het is helaas allemaal traag, weinig spectaculair en de vonken springen er zeker niet af. Dat geldt ook voor de besturing en de graphics. Als je dan toch een keuze hebt, zou ik LoveChoice gewoon lekker links laten liggen en eens kijken of een Tinder profiel meer liefde oplevert.


Score: 35/100

Reviewcode is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven