top of page
  • Foto van schrijverJolina

Max Payne remakes aangekondigd

Remedy Entertainment en Rockstar Games hebben aangekondigd dat ze de iconische third-person shooters Max Payne en Max Payne 2: The Fall of Payne opnieuw gaan uitbrengen als remake.


Op de website van Remedy is het volgende te lezen:


De relatie tussen Remedy en Rockstar Games gaat terug tot de oorspronkelijke release van de veelgeprezen Max Payne en Max Payne 2: The Fall of Max Payne-games, ontwikkeld door Remedy en uitgegeven door Rockstar Games. Beide games hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten in de populaire cultuur, geprezen om hun neo-noir-sfeer, baanbrekende verhalen en 'bullet-time' vuurgevechten.


"We waren opgetogen toen onze oude vrienden bij Remedy ons benaderden over een remake van de originele Max Payne-games", zegt Sam Houser, oprichter van Rockstar Games. "We zijn enorme fans van het werk dat het Remedy-team in de loop der jaren heeft gemaakt, en we kunnen niet wachten om deze nieuwe versies te spelen.”

"Max Payne heeft altijd een speciaal plekje in de harten van iedereen bij Remedy ingenomen, en we weten dat de miljoenen fans over de hele wereld hetzelfde voelen", zegt Remedy CEO, Tero Virtala. "We zijn enorm verheugd om opnieuw met onze partners bij Rockstar Games samen te werken om de kans te krijgen om het verhaal, de actie en de sfeer van de originele Max Payne-games op nieuwe manieren terug te brengen naar spelers."


Volgens de ondertekende overeenkomst zal Remedy beide games ontwikkelen als één titel voor Xbox Series X|S met behulp van de eigen Northlight-game-engine. Het ontwikkelingsbudget van de game wordt gefinancierd door Rockstar Games, waarvan de omvang in lijn zal zijn met een typische Remedy AAA-gameproductie. Volgens de overeenkomst heeft Remedy een royalty-mogelijkheid nadat Rockstar Games zijn ontwikkeling, marketing en andere kosten voor de distributie en publicatie van de game heeft terugverdiend.


Het project bevindt zich momenteel in de conceptontwikkelingsfase.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page