• Jolina

Microsoft bezig met patent om discs af te spelen op Xbox Series S

Met de Xbox Series S heeft Microsoft een betaalbaar alternatief in de markt gezet, dat wel in staat is een next-gen ervaring te bieden. Zo speelt de console Halo Infinite met een framerate van 120FPS.


De console heeft echter ook een aantal minpunten. Naast het geringe interne geheugen (dat nodig is voor het afspelen van Series X|S games, is de afwezigheid van de mogelijkheid om discs af te spelen een veel benoemd minpunt. Uiteraard krijgen digitale games steeds meer de overhand, maar toch zijn er nog een hoop gamers die graag iets fysieks in handen hebben.


Volgens Gameranx heeft Microsoft hier echter wel ideeën over om de Xbox Series S console nóg toegankelijker te maken. Microsoft schijnt namelijk een patent ingediend te hebben voor een externe verificatiemethode van fysieke discs.

Het patent omschrijft een proces waarbij de externe, fysieke disc digitaal wordt geverifieerd, waardoor het niet meer nodig is om de disc fysiek in je console te stoppen. Een interessant element voor gamers waarbij de afwezigheid van een disc tray een reden is om niet aan de Xbox Series S te beginnen.


Het biedt echter nóg een voordeel. Oude Xbox One games die je nog op disc in huis hebt, kunnen met deze methode straks ook 'gewoon' digitaal gespeeld worden op je Series S console. Dat maakt het ook nog eens een heel krachtig Backwards Compatible principe. Verdere (technische) specificaties van het patent zijn vooralsnog onduidelijk, maar het is prettig om te zien dat Microsoft zich hard blijft maken voor één van hun belangrijkste principes, namelijk dat gaming voor iedereen, waar dan ook, op elk moment moet kunnen plaatsvinden.

Recente blogposts

Alles weergeven