top of page
  • Foto van schrijverJolina

Microsoft bezig met Xbox Game Pass familie abonnement

Het is geen geheim meer dan Xbox Game Pass booming business is. Echter heeft alles ook zijn minpunten. Hoewel het mogelijk is om je Xbox account met één iemand te delen, zijn met name familie zoekende in hoe zij het hele gezin zo goedkoop mogelijk kunnen laten genieten van Xbox Game Pass. Drukke huishoudens met meerdere gamers kunnen niet allemaal tegelijk aan de slag. Een doorn in het oog, maar vooral voor de portemonnee.


Volgens Jez Corden van Windows Central is Microsoft echter overstag gegaan en werkt het aan een Xbox Game Pass Family Plan, dat er nog dit jaar moet komen. Ze delen op hun website dat het Xbox Game Pass Family Plan een hoger niveau van abonnement wordt, waarbij tot maximaal vijf spelers de hele bibliotheek van Xbox Game Pass kunnen gebruiken. In totaal zijn de kosten hiervoor veel goedkoper dan vijf afzonderlijke Xbox Game Pass abonnementen.

Microsoft past dit soort principes ook toe in bijvoorbeeld Office 365, dat als voorbeeld wordt aangehaald. Spelers uit hetzelfde land kunnen op deze manier samen spelen op één enkel Xbox Game Pass abonnement dat wordt beheerd door één centrale accounthouder.


Verdere details blijven vooralsnog onduidelijk, bijvoorbeeld voor welke type abonnementen dit principe gaat gelden. Ook de exacte prijs is momenteel nog niet bekend. Microsoft lijkt zich klaar te maken voor een officiële aankondiging, waarbij deze details hopelijk ook bekend worden gemaakt.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page