• Jolina

Microsoft draait verlies op verkoop consoles

Lori Wright, vice president business development bij Xbox, heeft in de rechtzaak Apple versus Epic bevestigd dat Microsoft verlies draait op de verkoop van Xbox consoles.


Wright is daarin opgeroepen als third party getuige, om inzicht te geven in de game industrie. Hij kreeg daarbij de volgende vraag voorgeschoteld van Wes Earnhardt, advocaat van Epic: "How much margin does Microsoft earn on the sale on the Xbox consoles?" Zijn antwoord: "We don't. We sell the consoles at a loss."

Een aanvulling daarop was nog dat dit niet specifiek geldt voor de Series X|S consoles. Volgens Wright heeft Microsoft nooit winst gehaald uit welk Xbox apparaat dan ook. De winst voor Microsoft komt dus niet uit de verkoop van hardware, maar uit de services en abonnementen, first party games en het aandeel in third party games dat in de store beschikbaar is.


Dit is natuurlijk op zich geen heel vreemd business model, maar het is wel bijzonder dat door deze rechtzaak dit soort informatie concreet wordt uitgesproken.

Recente blogposts

Alles weergeven