top of page
  • Foto van schrijverGlenn

Microsoft Gaming verwelkomt Activision Blizzard

Makers van Call of Duty, Warcraft, Candy Crush, Tony Hawk, Diablo, Overwatch, Spyro, Hearthstone, Guitar Hero, Crash Bandicoot, StarCraft en meer sluiten zich aan bij Team Xbox.

Als team zijn we op een missie om het plezier en de gemeenschap van gamen uit te breiden naar iedereen op de planeet. We weten allemaal dat gamen de meest levendige en dynamische vorm van entertainment ter wereld is en we hebben de kracht van sociale verbinding en vriendschap ervaren die gamen mogelijk maakt.


Terwijl we die missie nastreven, is het ongelooflijk opwindend om aan te kondigen dat Microsoft heeft ingestemd met de overname van Activision Blizzard.


Gedurende vele decennia hebben de studio's en teams waaruit Activision Blizzard bestaat, enorme bronnen van vreugde en respect verdiend van miljarden mensen over de hele wereld. We zijn ongelooflijk verheugd om de kans te hebben om te werken met de geweldige, getalenteerde, toegewijde mensen van Activision Publishing, Blizzard Entertainment, Beenox, Demonware, Digital Legends, High Moon Studios, Infinity Ward, King, Major League Gaming, Radical Entertainment, Raven Software , Sledgehammer Games, Toys for Bob, Treyarch en elk team in Activision Blizzard.


Totdat deze transactie wordt afgerond, blijven Activision Blizzard en Microsoft Gaming onafhankelijk opereren. Zodra de deal rond is, zal de Activision Blizzard business aan mij rapporteren als CEO, Microsoft Gaming.


Na sluitingstijd zullen we zoveel mogelijk Activision Blizzard-games aanbieden binnen Xbox Game Pass en PC Game Pass, zowel nieuwe titels als games uit de ongelooflijke catalogus van Activision Blizzard. We hebben vandaag ook aangekondigd dat Game Pass nu meer dan 25 miljoen abonnees heeft. Zoals altijd kijken we ernaar uit om door te gaan met het toevoegen van meer waarde en meer geweldige games aan Game Pass.

De fantastische franchises in Activision Blizzard zullen ook onze plannen voor Cloud Gaming versnellen, waardoor meer mensen op meer plaatsen over de hele wereld kunnen deelnemen aan de Xbox-community met behulp van telefoons, tablets, laptops en andere apparaten die je al hebt. Activision Blizzard-games worden gespeeld op verschillende platforms en we zijn van plan deze gemeenschappen in de toekomst te blijven ondersteunen.


Als bedrijf zet Microsoft zich in voor onze reis voor opname in elk aspect van gaming, zowel bij werknemers als bij spelers. We hechten veel waarde aan individuele studioculturen. We geloven ook dat creatief succes en autonomie hand in hand gaan met het waardig en respectvol behandelen van elke persoon. We houden alle teams en alle leiders aan deze verplichting. We kijken ernaar uit om onze cultuur van proactieve inclusie uit te breiden naar de geweldige teams in Activision Blizzard.


Over de hele wereld is er geen opwindendere plek voor plezier en verbinding dan videogames. En er is nooit een beter moment geweest om te spelen dan nu. Terwijl we het plezier en de community van gamen naar iedereen uitbreiden, kijken we ernaar uit om al onze vrienden bij Activision Blizzard te verwelkomen bij Microsoft Gaming.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page