top of page
  • Foto van schrijverJolina

Microsoft neemt Bethesda over

Bijgewerkt op: 4 feb. 2021

Microsoft heeft vandaag plannen aangekondigd om ZeniMax Media over te nemen, het moederbedrijf van Bethesda Softworks, een van de grootste game-ontwikkelaars en -uitgevers ter wereld. Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal Microsoft ZeniMax Media overnemen voor $7,5 miljard in cash.

• De makers van veelgeprezen en best verkochte gamefranchises (waaronder The Elder Scrolls en Fallout en vele anderen) Bethesda brengt een indrukwekkende portfolio van games, technologie, talent en een trackrecord van blockbuster commercieel succes naar Xbox.

• Het culturele fenomeen gaming heeft het tot de grootste en snelst groeiende vorm van entertainment ter wereld gemaakt - een industrie die naar verwachting in 2021 meer dan $ 200 miljard aan jaarlijkse inkomsten zal genereren.

• Games zijn de belangrijkste groeimotor in gaming en games voeden nieuwe cloud gaming diensten zoals Xbox Game Pass, die een nieuwe mijlpaal van meer dan 15 miljoen abonnees heeft bereikt.

• Met de toevoeging van Bethesda groeit Microsoft van 15 naar 23 creatieve studioteams en voegt het de iconische franchises van Bethesda toe aan Xbox Game Pass. Dit omvat de intentie van Microsoft om de toekomstige games van Bethesda naar Xbox Game Pass te brengen op dezelfde dag dat ze op Xbox of pc worden gelanceerd.

• Met unieke investeringen in content, community en de cloud verschilt de gaming strategie van Microsoft met die van anderen door mensen in staat te stellen de games te spelen die ze willen, met de mensen die ze willen, waar ze maar willen.

Lees hier meer wat Phil Spencer, Todd Howard en Pete Hines er verder over toezeggen hebben.


Blog post van Phil Spencer, EVP Gaming bij Microsoft

Blog post van Pete Hines, SVP, Global Marketing & Communications at Bethesda Softworks

Blog post van Todd Howard, Executive Producer Bethesda Game Studios

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page