top of page
  • Foto van schrijverJolina

Microsoft Vacature wijst op meer overnames

Microsoft heeft behoorlijke slagen gemaakt met de overnames van ZeniMax Media (moederbedrijf van Bethesda Softworks) en Activision Blizzard. De inkt op de contracten voor de overname van Activision Blizzard is nog niet gezet, terwijl er al signalen bovenkomen dat Microsoft meer ambities heeft dan enkele deze overnames.


Een oplettende persoon binnen VGC heeft op LinkedIn namelijk een vacature ontdekt voor een baan als Manager Gaming Strategy & Development. Deze manager moet gaan helpen potentiële overnames te identificeren en beoordelen. Het team Gaming Strategy & Development wordt als essentieel onderdeel van Team Xbox geoormerkt.

Er valt te lezen:

“We werken nauw samen met het Gaming Leadership Team om transformatieve groeimogelijkheden te identificeren en te evalueren. Ons charter omvat onder meer het helpen beantwoorden van de meest uitdagende zakelijke vragen van Microsoft Gaming, het leiden van het M&A-programma van Gaming (bijv. Activision Blizzard, ZeniMax, Double Fine, enz.), en het identificeren en begrijpen van de belangrijkste dynamieken in de sector.”


Hoewel er nog niet duidelijk is waar Microsoft zijn pijlen op heeft gericht, gonst het al maanden met geruchten dat er nog overnames te verwachten zijn. Zo meldde Geoff Keighley van The Game Awards in februari al dat er "een aantal grote deals in de laatste fase van onderhandelingen zouden zijn".

Eind vorig jaar wist Phil Spencer nog iedereen op het puntje van zijn stoel te krijgen toen hij benoemde dat "Microsoft nog lang niet klaar was met overnames", hoewel dit natuurlijk werd gezegd vóór het openbaar komen van de Activision Blizzard deal.


De laatste weken is het Ubisoft dat meermaals wordt benoemd als potentiële over te nemen partij. Of dit in verband staat met de huidige vacature van Microsoft, is onduidelijk. Maar waar rook is, is meestal vuur. Het is alleen nog even afwachten hoe de brand er precies uit komt te zien. Het zijn in ieder geval hete, spannende tijden voor gamers!

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page