top of page
  • Foto van schrijverGlenn

Mijn Gamejaar 2021 - Glenn

2021 was een bewogen jaar. Het jaar van thuiswerken, meer gamen dan normaal, maar ook meer games die uitgesteld werden. Helaas ziet het er nog niet naar uit dat hier snel verandering of verbetering in gaat komen, maar toch heeft 2021 een aantal mooie releases gehad, waarvan ik ze in mijn top 10 durf te zetten dit jaar.

10. Call of Duty Vanguard

Zoals jullie misschien in mijn review van Call of Duty Vanguard gelezen hebben, had het spel geen ijzersterke start. Toch heeft Vanguard mijn top 10 weten te halen, ook al is dat onderaan op nummer 10. Ik ben namelijk altijd al gefascineerd geweest door de Tweede Wereldoorlog en sla eigenlijk nooit een game over die dit als onderwerp heeft. Bovendien is het altijd een veilige keuze om gewoon even te knallen, of dat nu online op andere spelers is of op zombies.

9. Jurassic World Evolution 2

Een game die je in staat stelt om je eigen park vol met dino's te maken, die hoort gewoon in je top 10. Vooral als je fan bent van park builder games. Wat Jurassic World Evolution 2 zo bijzonder maakt, is dat er ook heel veel micro-management in de game zit. Het is dus niet zomaar een park builder, maar een echte RTS. Bovendien is hij ook heel leuk voor liefhebbers van de films, want er zitten namelijk een aantal 'what if' scenario's in van alle films. Meer weten? Lees dan de hele review.

8. Microsoft Flight Simulator

Microsoft Fligh Simulator is grafisch gezien veruit de mooiste game die ik ooit gespeeld heb. En het feit dat je real time kunt vliegen in deze game, is echt super gaaf. Uiteraard heb ik een aantal mooie plekjes in de wereld bezocht, maar stiekem ook even de huizen van het hele Xbox Gaming team van boven zitten te bespieden. Hoewel niet de gehele wereld tot in de details is uitgewerkt, kun je er genoeg uit opmaken. Het is met recht een Flight Simulator!

7. Forza Horizon 5

Forza, het paradepaardje van Xbox onder de racegames. Eerst was ik een beetje sceptisch over Mexico als setting, maar wauw... een mens kan zich echt goed vergissen. Wat een prachtige game is Forza Horizon 5 geworden en wat speelt hij lekker weg. Ik hou wel van auto's, meer van de oude muscle cars dan van die nieuwe hypermoderne ruimteschepen op wielen, maar racegames is dan meestal niet zo mijn ding. Toch heeft Forza Horizon 5 een plekje verdient in mijn lijst, want hij is gewoon retegoed!

6. Guardians Of The Galaxy

Van deze game had ik niet al te veel verwacht. Dit komt vooral door de voorgaande game Marvel's Avengers, die best wel bagger was. Toch heeft Guardians Of The Galaxy mij aangenaam verrast. De graphics zijn mooi, het verhaal is leuk en er zit genoeg humor in, precies wat je mag verwachten van Guardians Of The Galaxy! Ik heb er dan ook de nodige uurtjes in gestoken en heb er met volle teugen van genoten.

5. Hood: Outlaws & Legends

Deze game zal bij velen niet heel bekend zijn, laat staan in hun top 10 staan, maar voor mij was dit één van de betere games die dit jaar uitgekomen zijn. Ik heb echt uuuuuuren in deze game gestoken als Robin Hood, ondanks deze geen singleplayer mode heeft. Ik hou gewoon van objective based games waarbij je ook wat moet sneaken (daarom hou ik ook zo van Splinter Cell). Hood: Outlaws & Legends is daar het perfecte voorbeeld van en daarom speel ik deze game nog regelmatig.

4. Chivalry 2

Wil je elkaar hersenloos de hersenen inslaan met een warhammer of elkaar aan het spit rijgen met een speer? Of ga je voor een kip die je in de fik steekt en als bom gebruikt? Dan is Chivalry 2 de game die je moet hebben! Deze game zit niet alleen vol humoristische kreten, maar is ook heel spannend om te spelen. Iedereen geeft echt de volle 100% om zo lang mogelijk te overleven en zoveel mogelijk andere ridders neer te halen. Wat mij betreft één van de betere multiplayer games op Xbox. Heb je een geschiedenis met het kapot gooien van controllers? Dan kun je deze beter overslaan.

3. Back 4 Blood

Er zijn tegenwoordig nog maar weinig games die je co-op kunt spelen. Gelukkig is Back 4 Blood wel zo'n game en is deze ook nog eens mooi gecombineerd met het genadeloos neermaaien van hordes zombies. Ik heb ook met veel ongeduld uitgekeken naar deze game. Het is een spiritueel vervolg op Left 4 Dead, een game die ik destijds dag in en dag uit heb gespeeld met vrienden. Het was dus ook niet de hele setting en gameplay die me zo aansprak, maar vooral het feit dat het me in gedachten terugbracht naar vroeger, maar dan in een modern jasje.

2. The Medium

The Medium, de eerste game die enkel en alleen op Xbox Series X|S te spelen was op release en dus niet speelbaar was op de vorige generatie. Deze game heeft een positieve indruk op me achtergelaten. Hij omvat namelijk niet alleen twee gametypes waar ik van houd, namelijk horror en puzzels, ook het verhaal was heel erg goed.


Je speelt namelijk niet in één wereld, maar in twee: de 'echte' en de geestenwereld. Dit maakt The Medium echt superdivers en interessant en het verhaal des te meeslepender. Ook komen er veel gameplay elementen van vroeger terug in dit spel, wat het daardoor ook terug doet denken aan games als Resident Evil. Deze singleplayer game is voor mij dan ook vrijwel de beste die ik dit jaar gespeeld heb.

1. Halo: Infinite

Hij is kersvers, maar voor mij nu al de beste game dit jaar, Halo Infinite. Het heeft maar liefst 6 jaar geduurd na Halo 5: Guardians voor hij zijn debuut maakte, wat eigenlijk afgelopen jaar al had moeten zijn bij release van de Series X|S. Het was het wachten waard wat mij betreft. 343 Studios had iets goed te maken na Halo 4 en 5 en dat hebben ze gelukkig voor elkaar gespeeld!


Nog nooit was Halo zo gigantisch groot, mooi en interessant. Halo is back baby! Er is zoveel te doen in Halo Zeta en je kunt het allemaal in je eigen tempo doen. En ja, natuurlijk is er nog wat sleutelwerk en moeten er nog dingen toegevoegd worden, zoals co-op campaign en forge mode, maar deze game kan het bij mij niet fout doen. Een welverdiende eerste plek voor een game die terug is van weggeweest.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page