• Jolina

Mijn Gamejaar 2021 - Jolina

Wat is de tijd voorbij gevlogen! Bijna is er weer een jaar voorbij. Een jaar met een hoop mooie gebeurtenissen en ontwikkelingen, maar 2021 is toch vooral ook het jaar geweest van de uitgestelde games.


Hogwarts Legacy, Back 4 Blood, Dying Light 2, Far Cry 6, Rainbow Six Quarantine, Halo Infinite, The Lord of the Rings: Gollum, Prince of Percia: The Sands of Time Remake en ook Battlefield 2042. Dit is slechts een kleine greep van de games met een aangepaste planning te maken kregen, waarbij sommige games het jaar 2021 niet hebben gehaald. Anderen hebben niet eens een nieuwe releasedatum gekregen.

Gelukkig heb ik wel van een hoop andere games kunnen genieten dit jaar en dat brengt mij bij een persoonlijke Top 10. Met allemaal games waar ik intens van genoten heb.


10. Overcooked: All You Can Eat

Ik hou wel van een smakelijk hapje en dat is nog wel een understatement eigenlijk. Eten is gewoon mijn ding! Gelukkig zijn er ook games die hierop inspelen, zoals de Overcooked serie. Een geweldig leuke, maar hectische (co-op) ervaring gegarandeerd! Met Overcooked: All You Can Eat krijg je een flinke portie op je bordje, met onder andere Overcooked, Overcooked 2 en een hoop DLC, allemaal in een geremastered jasje. Geen wonder dat de titel "All You Can Eat" bevat!

9. Omno

Ik heb altijd heel veel bewondering voor solo dev's, die in hun eentje een hele game weten te ontwikkelen. Als je dan kijkt naar het resultaat van Omno, dan kan ik alleen maar een staande ovatie geven. In Omno krijg je een prachtige ontdekkingsreis voor de kiezen met leuke puzzelelementen. Nooit te moeilijk, altijd precies goed genoeg om je aandacht er bij te houden, maar weet daarnaast vooral een hele ontspannen vibe over te brengen.

8. Forza Horizon 5

Racegames zijn eigenlijk niet perse mijn ding, ondanks dat ik heel graag F1 kijk. De Forza gameserie is niet iets waarvoor ik gelijk het gaspedaal zou intrappen, maar laten we eerlijk wezen... Forza Horizon 5 ziet er zo geweldig goed uit, dat het bijna niet te geloven is. Sommige screenshots zijn niet te onderscheiden van echte foto's. Zoals Leon het in zijn review al beschreef, is de beste omschrijving hiervoor "pure porno". De gameplay is daarnaast, zoals je van de Horizon games mag verwachten, bijzonder vermakelijk dus.

7. The Artful Escape

Xbox Game Pass heeft een prima jaar achter de rug met een hoop games om uit te kiezen. Het geeft je de kans om eens wat te proberen, wat je normaal gesproken misschien niet zou doen. The Artful Escape is dan absoluut een aanrader. Deze game is gewoon een feestje voor je zintuigen. Niet alleen is de game ontzettend kleurrijk en gedetailleerd vormgegeven, de combinatie met muziek is bijna tot in perfectie toegepast. Ik heb genoten van elke minuut!

6. Hades

Nog een bijzondere game op mijn lijstje van dit jaar. Waarom? Ik heb he-le-maal niks met rogue-like games. Dat vind ik veel te frustrerend. Elke keer opnieuw beginnen en proberen een stapje verder te komen. Pff, vermoeiend! Toch wist Hades me op één of andere manier goed te pakken. De game ziet er niet alleen geweldig prachtig uit, maar de toon en vibe zijn echt heel erg tof. Ik hou van heerlijk duister en sarcastisch op zijn tijd en ik vermoed dat dit de reden is dat Hades mij verrassend genoeg heeft weten te raken dit jaar.

5. Sir Lovelot

Ik ben altijd op zoek naar kleine, onbekende pareltjes. Dit jaar was Sir Lovelot één van de grootste positieve verrassingen voor mij persoonlijk. Deze kleurrijke en vermakelijke game is een ode aan de liefde (en de hoge eisen die daarin soms gesteld worden). Een schot in de roos wat mij betreft!

4. Back 4 Blood

I love zombies! Daarnaast ben ik een fan van goede co-op games, ondanks dat ik door een druk privéleven niet vaak tijd heb om online te spelen met vrienden. Back 4 Blood was in ieder geval één van de titels waar ik lang naar uit heb gekeken. Heerlijk samen met 3 vrienden hersenloos zombies knallen, uiteraard wel met het nodige teamwork in het achterhoofd.


De game heeft hier en daar wat mankementen gekend, maar de ontwikkelaars hebben al enkele aanpassingen gedaan en dat brengt mij wel vertrouwen dat ik deze game ook in de toekomst zeker nog vaker ga oppakken.

3. Far Cry 6

Sinds ik kennis heb gemaakt met Far Cry 3, ben ik idolaat van deze gameserie. Het derde deel blijft mijn favoriet, maar ook van Far Cry 6 heb ik met volle teugen genoten. De game ziet er prachtig uit op Xbox Series X|S, heeft een geweldig grote wereld waar ontzettend veel te ontdekken is en de vertrouwde gameplay die je van een Far Cry game mag verwachten. Ook de eerste DLC was top en belooft veel goeds voor de rest van de Season Pass content die nog uit gaat komen.

2. Little Nightmares 2

Ik ben eigenlijk helemaal geen held met horrorgames of games die te spannend worden. Op de redactie gaan die steevast naar Glenn. Ik ben eerder een held op sokken wat dat betreft. Maar ik maak voor één gameserie graag een uitzondering en dat is Little Nightmares. Misschien komt het omdat ik een echte platformerliefhebber ben en dingen dan iets minder creepy zijn, maar deze gameserie heeft een speciaal plekje in mijn hart.


Uiteraard heb ik me daardoor vol overgave op Little Nightmares 2 gestort begin dit jaar en hem zelfs helemaal uitgespeeld, inclusief alle achievements. Ik krijg nog een laag kippenvel op mijn armen als ik denk aan de geweldige muziekjes uit de game. Een van mijn persoonlijke hoogtepunten uit 2021 dus!

1. It Takes Two

Mijn nummer 1 was dit jaar ontzettend duidelijk, al vroeg in het jaar. It Takes Two is voor mij echt een geweldige ervaring geweest. Een prachtige co-op game met boeiende, gevarieerde gameplay en een heerlijke verhaallijn. En dan heb ik de game ook nog helemaal mogen uitspelen met onze topper Nicole. Onze liefde is er alleen maar groter door geworden <3 We hebben zelfs een volledige walkthrough op ons Youtube kanaal gezet! Ik had mezelf niks beters mogen wensen!

Ondanks de grote hoeveelheid uitgestelde games, heb ik me in 2021 dus prima vermaakt. En één groot voordeel van alle uitstel, is dat we deze games in 2022 of daarna nog tegoed hebben natuurlijk!

Recente blogposts

Alles weergeven