top of page
  • Foto van schrijverJolina

Monster Jam Steel Titans 2 - Review

Monster Jam Steel Titans 2 is niet de eerste game in de serie (duh, dat ziet iedereen aan de titel natuurlijk). Naast Monster Jam Steel Titans is er ook al Monster Jam: Crush It! beschikbaar op het Xbox platform. Monster Jam Steel Titans heb ik persoonlijk nooit gespeeld, maar Monster Jam: Crush It! heb ik behoorlijk kapot gespeeld. Letterlijk en figuurlijk...


Ik had daarom best zin nog eens in die monster trucks te stappen en die ronkende motoren te ervaren.

Wanneer je de game opstart kom je vrij snel in aanraking met TINA, de Truck Instructional Navigation Assistent. Het is precies wat je jezelf er al bij kunt voorstellen. Een soort duffe navigatie stem die jou door een tutorial heen loodst. Heel lief TINA, dat je me uitlegt dat je met RT kunt gas geven en met LT kunt remmen, maar dat weet zelfs de meest casual gamer onder ons. Ik wil gaaaaaaaaaaaan met die truck!


Oké oké, een paar discussies met TINA verder en je maakt kennis met de 'open wereld' van Monster Jam Steel Titans 2. Of ja, open wereld. Je wordt eigenlijk op een soort compacte kaart gedropt waarop je naar events moet rijden. Daarnaast vind je hier en daar enkele secrets en collectibles en dan heb je het al snel gezien met die open wereld. Er zijn trouwens wel een stuk of vijf verschillende kaarten, dus op zich is er best wat te doen.

Gelukkig kun je ook gewoon lekker deelnemen aan events. Head to head, objecten crushen, trucs uitvoeren op twee wielen. Voor elk wat wils! De Monster Jam serie doet één ding altijd goed; de games zijn gewoon ontzettend leuk om te spelen. En dat is waar we het allemaal voor doen toch? Het plezier dat we er uit halen.


Dat kan overigens ook online in de multiplayer of via split-screen co-op. Allemaal toegevoegde waarde voor die fun! De game heeft zowaar een photo mode in het menu zitten. Leuk om wat mee uit te proberen als je een gave truck hebt vrijgespeeld, zoals die klassieke schoolbus, een roze poedel (als dat je niet naar de game toe trekt, wat dan?) of Triceratops truck. Je kunt alle trucks levellen door races te rijden en punten te behalen. Hiermee verbeter je specifieke aspecten van de truck.

Het was wel weer even wennen om een monster truck te besturen. De controls zijn op zich logisch en voelen vrij goed aan. Maar waar je normaal de RS kunt gebruiken om je camerastandpunt te wijzigen, gebruik je die in deze game om te sturen met je achterwielen. Monster trucks kun je namelijk zowel met de voorwielen als de achterwielen besturen.


Ik vertel je eerlijk, dan moet je wel even je automatismen aan de kant zetten. Als dat lukt, dan is die RS een heerlijke manier om je truck nog even lekker kort door een bocht te trekken of een heerlijk spectaculaire wheelie of donut te maken.

Via elke open wereld, kun je een aantal hoofdstukken door spelen en via elk hoofdstuk kun je nieuwe trucks vrij spelen. Ze zijn geordend in categorieën en hebben allemaal hun eigen specificaties uiteraard. De hoofdstukken zijn allemaal verschillende speltypes en die vinden plaats in diverse contexten. Zo zijn er best wat arena's die leuk zijn om in te spelen.


Qua prestaties hoef je helaas niet al te veel te verwachten, het is niet echt high-end materiaal. Grafisch ziet het er niet speciaal uit en hier en daar kwamen de textures van de omgeving wat laat binnen. Ook enkele kleine haperingen ben ik hier en daar tegen gekomen. Daarnaast is de game niet geoptimaliseerd voor Xbox Series X|S. Mogelijk komt dit nog in een toekomstige update, het zou de game in ieder geval goed doen.Score: 68/100

Review copy is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page