• Lotte

My Universe: School Teacher - Review

Bijgewerkt op: 13 jul. 2021

Dag lieve kijkbuiskinderen (met kleine kijkbuiskindertjes),

Ik zal meteen met de deur in huis vallen: dit is geen game voor een standaard volwassene, maar wel voor de allerkleinste gamers onder ons. In eerste instantie had ik ook echt zoiets van… “What the heck doen ze mij nou dan weer aan?”.


Echter kan ik de charme van deze game best wel waarderen. En dan niet voor mij als groot volwassen(?) persoon, maar wel het feit dat mijn 10-jarige buurmeisje heel erg veel plezier heeft beleefd aan deze game.

In My Universe: School Teacher ben je een lerares met een missie: je bent net aangenomen op een nieuwe school en jij wil van deze school de beste school allertijden maken. En bovendien ook de beste docent allertijden worden! De enige manier waarop je dit natuurlijk kan doen is door het delen van je kennis in allerlei verschillende vakgebieden.


Des temeer leerlingen er naar jouw les komen, des temeer verschillende vakken jij kan gaan geven. Dus het heeft echt wel nut om je best te doen. Daarnaast speel je hiermee ook onder andere nieuwe kleding vrij voor je personage en bijvoorbeeld behang voor je klaslokaal. Je kan je eigen klaslokaal ook nog eens helemaal inrichten.

Het idee van deze game is best simpel. Je moet sterren verzamelen. En die sterren kun je verdienen door goed les te geven en natuurlijk je leerlingen bij de les te houden. Er zijn dus verschillende vakken en ieder vak heeft zijn eigen minigame. En afhankelijk van hoe je het hebt uitgevoerd verdien je dus sterren.


Nadat je de minigame hebt afgerond is het tijd voor je leerlingen dat zij zelfstandig aan de slag gaan (en jij dus sterren kunt verzamelen). Echter kunnen zij net zoals in het echt ook vragen hebben, kunnen ze gaan dagdromen of zelfs in slaap vallen… En dit zijn dus de momenten dat zij niet nuttig bezig zijn en het is jouw taak dus om hen zo snel mogelijk te helpen.


Eindoordeel

My Universe: School Teacher is een ontzettende leuke game voor de jeugdige gamers onder ons. In het begin van de game is het vrij simpel, maar naarmate je verder in deze game komt, speel je steeds meer vrij waardoor het ook steeds leuker wordt. Het enige nadeel wat ik kan bedenken is dat het nogal repetitief is. Echter is dat iets wat jonge kinderen ontzettend fijn vinden...


Deze game is beschikbaar gesteld door de uitgever en te koop in de Store voor €39,99


Score: 75/100

Recente blogposts

Alles weergeven