top of page
  • Foto van schrijverJolina

Nacon neemt studio van Gollum game over

De inkt op de contracten van Microsoft en Activision Blizzard is nog niet droog of er is een volgende overname te melden. Daedalic Entertainment, die momenteel druk bezig is met de ontwikkeling van de game Lord of the Rings: Gollum, wordt voor €53 miljoen overgenomen door Nacon.


Nacon krijgt daarmee onder andere Deponia, Shadow Tactics, The Whispered World, Blackguards en andere IP's in handen. Het gaat om zo'n 87 medewerkers. Daedalic heeft op dit moemnt negen titels in productie.

Alain Falc, CEO van Nacon meldt:

"Door onze huidige samenwerking met Gollum wisten we dat NACON en Daedalic dezelfde waarden en dezelfde doelstellingen delen om gamers unieke ervaringen te bieden. Daarom leek het logisch om samen verder te gaan en we zijn enorm blij met deze overname. betekent een belangrijke stap in de strategie van Nacon."


Ook de CEO van Daedalic heeft een reactie gegeven:

"Na bewogen jaren waarin we altijd als beste uit de bus kwamen, kijk ik met trots terug op de afgelopen 15 jaar en de ontwikkeling van het bedrijf. Daedalic Entertainment heeft zich gevestigd als uitgever en ontwikkelaar van uitzonderlijke games in verschillende genres op alle relevante platforms en heeft die positie wereldwijd versterkt. Samen met Nacon zetten we nu de volgende stap om onze catalogus met games, gemaakt door ons eigen team en vele ongelooflijke indie studio's, verder te ontwikkelen. We kijken terug op een vertrouwende en coöperatieve samenwerking op The Lord of the Rings: Gollum en samen vooruit naar een nog mooiere toekomst."

De deal wordt later dit jaar officieel afgerond, zodra er goedkeuring voor is. Nacon mag dan een studio toevoegen aan de reeds 16 aanwezige studio's die onder het label opereren, waaronder Spikers, Eko Software en Cyanide.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page