top of page
  • Foto van schrijverLeon

Need for Speed: Hot Pursuit Remasterd - Review

Bijgewerkt op: 18 jan. 2021

Of 2010 een goed game jaar was vraag je jezelf af? Nou best wel eigenlijk! Met games zoals Mass Effect, Red Dead Redemption en Halo: Reach, kan je niet zeggen dat het zwak was. Ook Need for Speed: Hot Pursuit kwam in dat jaar uit en nu vind EA het een goede zet om deze game opnieuw uit te brengen in een remastered versie.


De laatste jaren heb je in Need for Speed een verhaal zitten, wat vaak flinterdun is en niet best. Niks van dit in Hot Pursuit. Het doel is om in Seacrest County de most wanted te worden. Dit doe je heel simpel door races te winnen. Aan de andere kant van het spectrum staat dan de politie. Ook hier moet je steeds hoger in de rangen klimmen. Dit is eigenlijk het enige doel, lekker overzichtelijk al zeg ik het zelf.

Steeds wanneer je meer races wint, verdien je bountypunten en daarmee stijg je in aanzien. Dit is goed, want meer aanzien betekent ook meteen meer en snellere auto’s. Dit geldt ook voor als je de politiemissies speelt. Wat misschien overbodig is om te melden, dit zijn auto’s tot 2010. Nieuwere auto’s zitten om begrijpelijke redenen niet in de game.


De gameplay van deze racegame is een pur sang arcade racer. Zelf hou ik hier ook het meeste van. Niet hoeven opletten hoe je een bocht aansnijdt, maar gewoon lekker driftend er doorheen. Wanneer je achterna word gezeten door de politie, is het de bedoeling ze zoveel te beuken dat ze crashen. En wanneer je met de politie speelt, kan je ze proberen te stoppen met spijkermatten, EMP granaten en roadblocks.

De races die je speelt, spelen zich allemaal af in een open wereld. Je kan namelijk ook gewoon free riden door Seacrest County. Toch moet je een race daadwerkelijk selecteren op je map om deze te kunnen starten. Zo zijn er meer dingetjes waaraan je kan zien dat het een game is van tien jaar oud. Bijvoorbeeld is het niet mogelijk de race een stukje terug te spoelen als je hard crasht en de customization gaat niet verder dan het kiezen van de kleur voor je auto.

De graphics zien er goed uit, het is in elk geval lekker opgefrist. Ook de muziek die in het origineel zat, zit er nu weer in. Wat ik jammer vind, is dat er niet gereden kan worden in 4K 60FPS. Je hebt een kwaliteit modus met 4K 30FPS en een prestatie modus van 1080P 60FPS. Zelf heb ik het in prestatie modus gespeeld. De races zijn best wel intens en dan rijdt 60 FPS toch wat lekkerder.


Conclusie

Need for Speed: Hot Pursuit is een remaster die op een gunstig tijdstip uit komt. Zoveel arcade racers zijn er niet meer en dit najaar valt het sowieso wat tegen met racegames. Daardoor heeft het zeker bestaansrecht. De gameplay is meer dan solide en de AI werkt goed. Je moet echt je best doen om een race te winnen. Je merkt wel dat je een race game uit 2010 aan het spelen bent, het genre is toch wat verder geëvolueerd in al die jaren.Score: 75/100

Game is beschikbaar gesteld door uitgever en is digitaal aan te schaffen in de Store voor €39,99.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page