top of page
  • Foto van schrijverGlenn

Neighbours Back From Hell - Review

Het kan zijn dat er wat belletjes gaan rinkelen als je naar de titel "Neighbours Back From Hell" kijkt. Dat kan heel goed kloppen, dit is namelijk een samengevoegde remaster van de originele twee Neighbours From Hell delen die in het begin van de 00's uitkwamen op Nintendo DS en later ook op mobiele telefoons.


Waarom dan nog een remaster maken van zo'n oude en simpele games? Omdat het gewoonweg super leuk is! Wie wil zijn evil buurman en -vrouw nou niet in de zeik zetten?

Het spel is zo gemaakt dat het lijkt alsof je in een oude Engelse sitcom zit, waarin je buren dus in de zeik worden gezet. Jij zelf speelt als Woody, de ster van de show. Je neemt het op tegen Mr. Rottweiler, je blaffende buurman die zijn naam eer aan doet. Hij had zo de man van mevr. Flodder kunnen zijn.


Later in het spel krijg je ook nog te maken met andere personages waar je de draak mee steekt. Je taak? Het huis van je buren insluipen en zoveel mogelijk streken uithalen, die je buurman zowat een hernia of hartaanval van woede bezorgen. In elk level moet je ongezien je streken uithalen. Ziet de buurman je toch? Dan geeft hij je een flink pak slaag en zie je de spelersafbeeldingen van Woody steeds bonter en blauwer worden.

Elk level moet je steeds meer streken uithalen, maar de kunst is eigenlijk om al die streken zodanig te timen dat ze allemaal achter elkaar plaats vinden. Als je dit voor elkaar krijgt, dan komt de stoom letterlijk uit de oren van Mr. Rottweiler. Gelukkig is dit niet zo lastig, want je buurman houdt van gewoontes en zal nooit iets onverwachts doen als je gewoon even de tijd neemt te kijken.


Je moet ook een minimaal aantal streken uitgevoerd hebben om verder te kunnen naar een volgend level. Wat wel jammer is, is dat veel streken opnieuw uitgevoerd moeten worden in een volgend level. De gampeplay kan voor sommigen dus wel gaan vervelen op den duur. Maar ik vond, en vind het nog steeds, echt humor van wereldklasse en mij boeit het dan ook helemaal niks dat je sommige dingen wat vaker herhaalt.

De graphics doen me nog steeds denken aan vroeger. Het ziet er niet geweldig uit, maar wel gewoon lollig. In deze remaster hebben ze alles opgepoetst naar Full HD. Ik had liever 4K gezien, als je kijkt naar de huidige technologie die we tot onze beschikking hebben. Maar goed, dit is ook goed zat. Verder zijn de frames ook verdubbeld, zo loopt het allemaal net wat vloeiender over je beeldscherm.


De geluidseffecten laten je ook veel denken aan die typische bloopergeluidjes die je vaak in zulke tv shows tegenkomt. Vroeger hadden ze dus al een goed oog (of gehoor?) voor detail, hoe simpel de game ook mag zijn.

De besturing is eigenlijk recht toe, recht aan. Je kunt van links naar rechts en van rechts naar links lopen en een beetje van voren en naar achteren en achteren naar voren. Je kunt met de A knop in contact komen met objecten. Zo moet je bijvoorbeeld materialen in zijn huis zoeken waar je streken mee uit kunt halen, maar ook om de streken in gang te zetten. Om door je huidige voorwerpen te scrollen gebruik je de LB en RB knoppen.

Conclusie

Neighbours Back From Hell is een remaster van twee games uit de 00's die destijds voor heel wat lachende gezichten zorgden. De humor is zelfs zo tijdloos dat hij nog steeds leuk is, maar dit keer in Full HD. De besturing is lekker simpel en de gameplay is ook geen hogere wiskunde. Beetje goed opletten, al die streken aan elkaar breien en voor je het weet ben je de ster van de show.


Het is alleen jammer dat, net zoals vroeger, veel streken herhaald worden door de verschillende levels heen en dat er niet gekozen is voor een 4K remaster, hoe simpel de game ook mag zijn. Al met al is en blijft het één van de leukste games die ooit gemaakt is. Zeker het proberen waard, zeker voor de prijs van €14,99 in de store.

Game is beschikbaar gesteld door de uitgever.


Score: 81/100

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page