top of page
  • Leon

NHL 22 voor het eerst in Frostbite-engine

Electronic Arts geeft hockeyfans vanaf 15 oktober wereldwijd een superster-behandeling met EA SPORTS NHL 22, een baanbrekende hockey-ervaring voor Xbox Series X|S en Xbox One. Alle bestaande spelers en arena's worden nu ondersteund door de Frostbite-engine, terwijl de toevoeging van Superstar X-Factors de grootste sterren van de competitie verbetert met gloednieuwe klassen.


Toronto Maple Leafs superstar center Auston Matthews, wiens ongelooflijke vaardigheden laten zien wat het betekent om een X-Factor op het ijs te zijn, keert terug naar de EA SPORTS NHL-cover in NHL 22 na een ongelooflijk seizoen in 2020-21, waarin hij onder andere de Maurice “Rocket” Richard Trophy won voor de meeste doelpunten in het reguliere seizoen.

“Ik vind het fantastisch om opnieuw met EA SPORTS samen te werken en terug te keren naar het ijs in NHL 22”, aldus Auston Matthews van de Toronto Maple Leafs. “Dit jaar tilt Superstar X-Factors het spel naar een totaal nieuw competitief en strategisch niveau, en kun je mijn vaardigheid ‘Shock and Awe’ inzetten voor spectaculaire schoten op het net.”

Voor het eerst in de geschiedenis komt de Frostbite-engine naar de EA SPORTS NHL-franchise, waardoor de graphics en gameplay van NHL 22 de grootste sprong voorwaarts ooit maken in de franchise. Spelers worden tot leven gebracht via vernieuwde spelersgelijkenis, kledinganimaties en uniforme micro-details, die allemaal in een hogere resolutie worden weergegeven om elke steek zichtbaar te maken. Naast deze verbeteringen krijgen spelers meer ruimtelijke gewaarwording om de wereld rondom te volgen en hierop te reageren. Naast verbeterde spelersdetails en grafisch realisme krijgt de gameplay op het ijs een upgrade plus nieuwe fysieke en nauwkeurige stick-interacties: slechts een van de vele verbeteringen in de gameplay van NHL 22.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page