• Glenn

Nickelodeon All-Star Brawl - Review

Soms is het gewoon leuk om een lekker potje te meppen, daar heb je bijvoorbeeld games als Tekken voor. Maar er is ook een heel ander genre brawlers. Namelijk met kinderlijke personages zoals, in dit geval, Spongebob en een aantal Ninja Turtles en nog veel meer. Maak kennis met Nickelodeon All-Star Brawl en laat je favoriete vrienden uit je kindertijd tegen elkaar vechten.

Nickelodeon All-Star Brawl heeft erg veel weg van Super Smash Bros., maar ook Playstation All-Stars. En gek is dit niet, de game heeft namelijk veel inspiratie gehaald uit Super Smash Bros. Maar daar is ook niet zo heel veel voor nodig, want je neemt de meest populaire personages uit je catalogus, je gooit ze bij elkaar in een game en laat ze tegen elkaar vechten. Et voilà... Je hebt een game. Beter goed gejat, dan slecht bedacht toch?


In totaal is er te kiezen uit 20 verschillende Nickelodeon personages. En elk personage heeft zijn eigen unieke aanvallen en herkenbare quotes uit de tekenfilms die we bijna allemaal wel kennen. Alleen komen de stemmen helaas niet overeen met hoe we die kennen. Dat komt namelijk omdat het spel geen rechten heeft voor het gebruik van zowel de stemmen, als de soundtracks uit de tekenfilm. De ontwikkelaars hebben dus zelf muziek in elkaar moeten flansen en stemmen in moeten spreken.

Helaas is deze muziek niet overal even goed en past deze niet echt bij de bijbehorende levels en personages. In sommige gevallen past het wel goed. In totaal zijn er 20 verschillende maps, voor elk personage dus één bijbehorend level. Dit is dan wel een leuk detail en hier gaat het dus niet om random maps.


De graphics vind ik daar en tegen wel leuk. Het is echt niet bijzonder ofzo, maar het is wel duidelijk met welke personages je te maken hebt. Het is allemaal kleurrijk en een beetje cartoony gehouden, wat dus ook goed past bij de herkomst van deze personages, tekenfilms dus.

Qua gameplay hoef je gelukkig geen raketwetenschapper te zijn. Het is namelijk vrij recht toe recht aan. Elke knop is gelinkt aan een aanval of actie en als je sterke aanvallen wil verrichten, dan hoef je maar een extra knopje in te drukken. Je zal dan ook nooit per ongeluk een zware of lichte aanval uitvoeren, terwijl je eigenlijk het tegenovergestelde van plan was.


Ook de gamemodes zijn niet bijzonder uitgebreid. Je kunt gewoon losse battles spelen, online het gevecht aangaan of een soort tijdlijn volgen in de arcade modus. Ook zijn de "extra's" niet veel 'extra'. Dit is dus vrij karig bij elkaar opgeteld. In de losse battles en de online mode kun je totaal met een maximaal aantal spelers van vier spelen.

Conclusie

Nickelodeon All-Star Brawl is een gloednieuwe brawler met, je raadt het al, Nickelodeon personages. De game heeft veel inspiratie gehaald uit het populaire Super Smash Bros. van Nintendo.


Op zich is het leuk in elkaar gezet en zijn er genoeg personages met bijbehorende levels en muziek. Alleen is de muziek zelf niet echt van een hoog niveau en past deze vaak niet bij het bijbehorende level of personage. Ook zijn de stemmen niet gelijk aan de echte door missende licenties. Ook het aanbod in gamemodes is vrij karig.


Gelukkig is de gameplay wel lekker simpel en is het met maximaal vier spelers tegelijk te spelen. Maar hoe het spel nu is, kan ik het dan alleen maar aanraden aan Nickelodeon fans. Hopelijk komt hier later nog wat verandering in als er wat meer DLC's beschikbaar zijn. De €49,99 vind ik het nu in elk geval niet waard.


Score: 60/100

Game beschikbaar gesteld door de uitgeverRecente blogposts

Alles weergeven