top of page
  • Foto van schrijverJolina

Nubarron: The Adventure of an Unlucky Gnome - Review

Stel je voor, je bent een kabouter. Wat is het belangrijkste onderdeel van een kabouter, waaraan je ze van mijlenver herkent ondanks hun kleine formaat? Juist! De kaboutermuts.


Ik doe nog een oproep voor je fantasie. Want met bovenstaand gegeven, stel je dan eens voor dat je een kabouter bent, die wakker wordt zonder muts? Dat moet toch verschrikkelijk zijn! Het gebeurd Gnome, de hoofdrolspeler uit Nubarron: The Adventure of an Unlucky Gnome.

Gnome heeft het geluk dus even niet aan zijn zijde. Zijn muts, die hem normaal gesproken van een flinke portie geluk voorziet, is ineens weg! Zonder geluk wordt het een stuk lastiger om te overleven in het bos. Er zit dus maar één ding op, Gnome moet op zoek naar zijn verloren muts.


Dat is helaas niet de enige pech die boven zijn hoofd hangt. Want zodra hij zijn zoektocht begint, komt er ineens een mysterieus wolkje tevoorschijn. Stormachtig en onvoorspelbaar, is het wolkje soms behulpzaam, maar soms moet Gnome rennen voor zijn leven als het wolkje het in een donkere bui ook op Gnome gericht heeft.

Nubarron: The Adventure of an Unlucky Gnome is een puzzel-platformergame, die door zijn prachtige visuele uiterlijk gelijk je aandacht te pakken heeft. Het kleurrijke bos is levendig en mysterieus. De muziek draagt daar op een positieve manier aan bij, zodat het een prettige ervaring is voor al je zintuigen.


De gameplay is precies wat je verwacht van een puzzel-platformergame. Toch heeft de game ook wat leuke, vernieuwende elementen. Zo is het wolkje dat Gnome vergezeld op meerdere momenten een extra element in het oplossen van puzzels en het verslaan van vijanden. Je kunt het wolkje water op laten nemen om het ergens anders uit te laten regenen en waterniveaus te verhogen. Vijanden kun je met een bliksemflits naar het hiernamaals sturen. Handig toch? Maar als dat wolkje een donkere bui krijgt, dan kun je beter rennen voor je leven. Dat is ook Gnome niet veilig voor zijn bliksemflitsen.

Verder zijn de gameplay en puzzels vermakelijk. Je moet bijvoorbeeld hendels en knoppen vinden om je een doorgang door het bos te vinden. Als je stromende modder tegenkomt, word je vanzelf vooruit gegleden en moet je oppassen dat je niet tegen vijanden of prikkelplanten geworpen wordt. Opletten is dus belangrijk!

Het niveau van de puzzels is op zich prima. Het begint wat relaxter om vervolgens een steile leercurve te pakken. Dat zit ‘m vooral in het feit dat je niet aan het handje wordt meegenomen. En ondanks dat de game in principe vrij lineair is, is het op enkele punten flink zoeken wat de bedoeling is en waar je precies moet zijn. Hier en daar kan dat tot enige frustratie leiden, daar moet je wel een beetje tegen kunnen. Al met al ben je zo’n 4 tot 6 uur zoet met deze game.

Conclusie

Nubarron: The Adventure of an Unlucky Gnome gaat over een kleine kabouter met grote pech. De sfeer, graphics en karakters zijn mooi uitgewerkt en de muziek is prachtig.

De gameplay is leuk, maar meer tegen het eind kan enige frustratie en eventuele herhaling optreden. Op zich niks nieuws voor een platformer, dus wat mij betreft geen reden om deze game links te laten liggen. Nubarron: The Adventure of an Unlucky Gnome is voor €9,99 digitaal aan te schaffen via de Store.

Review copy is beschikbaar gesteld door de uitgever.


Score: 78/100

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page