top of page
  • Foto van schrijverGlenn

Order of Battle: World War II - Review

Order of Battle: World War II is een game die al jaren free-to-play beschikbaar is op Steam. Nu, na een jaar of 6, komt de game dan ook uit op Xbox One en Xbox Series X|S, maar helaas niet als f2p titel. De base game kost €19,99 in de store en hiernaast heb je nog tal van DLC's beschikbaar om aan te schaffen.

Order of Battle: World War II is een turn-based hex strategy game die de focus legt op de Tweede Wereldoorlog, zoals je wellicht al uit de titel had begrepen. Het spel bevat echt een gigantisch scala aan eenheden, "what if" scenario's en daadwerkelijke veldslagen uit de geschiedenis. De base game bestaat uit het boot camp en de Blitzkrieg campaigns. Hiernaast krijg je ook al een voorproefje van alle andere campaign packs, elk eerste hoofdstuk hiervan is namelijk speelbaar. Wil je de rest ook spelen? Dan moet je erg diep in je buidel tasten.


Maar hoezo dan diep in je buidel tasten? Nou, dat komt omdat er 13 beschikbare DLC's zijn en die kosten allemaal best wel wat. Als je dus alles wilt aanschaffen, inclusief base game, dan hebben we het over een kostenplaatje van €229,85. In ruil voor dit (belachelijk hoge) bedrag, krijg je wel de meest complete turn-based WWII hex strategy game die je ooit gezien hebt. De intuïtieve gebruikersinterface en de diepgang in gameplay, zijn echt fenomenaal. Jij hebt de totale regie en bepaalt welke strategie je naar de overwinning leidt. Of ondergang natuurlijk.

De strategische mogelijkheden zijn in elk geval ook echt ongelooflijk groot. Zo heb je bijvoorbeeld een unit roster met wel 1400 verschillende keuzes en maak je zelf de keuzes of je een gevecht aan wilt gaan of niet en zo ja, welke troepen je hiervoor inzet. En dan te bedenken dat je dit wereldwijd kunt doen in tal van historische scenario's of in fictieve "what if" scenario's.


Maar het gaat nog veel verder dan dit. Zo kun je bijvoorbeeld ook unieke commandanten aan je troepen toekennen, die ze een speciale offensieve of defensieve bonus geven in het strijdveld. Ook is er een diepgaand bevoorradingssysteem in het spel verwerkt, wat je belangrijke strategische voordelen op kan leveren bij een doorbraak of een defensieve opstelling.


De wereld waarin je speelt is een dynamische 2,5D wereld in de vorm van een (hex) map. Hier beweeg jij al je troepen om de beurt. Het mooie hieraan is dat alle troepen uniek zijn met hun eigen animatie, die in 3D is. Dus ondanks dat het allemaal wat simpel oogt, gaat er heel veel detail in schuil.

Ik moet wel zeggen dat niet alle content even leuk is om te spelen. Eigenlijk wel jammer, gezien ze bijna allemaal even duur in aanschaf zijn. De 'oudste' content is me tot dusver het beste bevallen en ik weet dan ook niet helemaal zeker in hoeverre ik alle content aan zou raden, maar dat is vooral vanwege het gigantische prijskaartje als je alles wilt hebben.


Conclusie

Order of Battle: World War II is de meest complete turn-based strategy game die je zult vinden. De base game is beschikbaar voor €19,99, maar bevat helaas maar een fractie van alle beschikbare content. Een groot nadeel van al deze content, is de gezamenlijke prijs van ruim €200. Je krijgt er wel ook heel veel voor terug, maar of dit het waard is, is nog maar de vraag.


Score: 75/100

Game is beschikbaar gesteld door de uitgever.Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page