• Jolina

Overcooked! All You Can Eat - Review

Bijgewerkt op: 27 apr. 2021

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik graag co-op games speel en dat ik een hele grote fan ben van de Overcooked serie. Overcooked! All You Can Eat is al een tijdje uit voor Xbox Series X|S, maar nu ook uitgekomen voor Xbox One.


Eigenlijk kun je beter spreken van een collectie, dan van één game. Overcooked! All You Can Eat bevat namelijk het oorspronkelijke Overcooked!, Overcooked! 2 en alle DLC die er ooit voor beide delen is uitgekomen. Dat betekent veel te doen in de keuken! Dat hapje kon ik toch niet zomaar laten liggen?

Maar waarom nu pas een review dan? Nou, nu Overcooked! All You Can Eat ook beschikbaar is voor Xbox One, PlatStation 4 en Nintendo Switch, heb je daarmee gelijk de grootste pluspunten van de game te pakken.


De game is namelijk als volledige online cross-platform multiplayer neergezet. Dat betekent niet alleen dat de oorspronkelijke game nu naast couch co-op ook in online co-op te spelen is, maar ook dat je dit met al je vrienden kunt spelen, ongeacht op welk platform zij zitten. Ge-wel-dig!

Behalve volledige online mogelijkheden, is ook het oorspronkelijke Overcooked! volledig geremastered in een nieuwe engine. De game was al genieten, maar ziet er nog mooier uit en het loopt een stuk soepeler.


Alleen voor de hoeveelheid content en de verbeterde graphics en prestaties is Overcooked! All You Can Eat het dus al waard wat mij betreft.

Vernieuwingen en verbeteringen zijn natuurlijk prima, maar de meeste gamers vinden gameplay belangrijker dan graphics. En gameplay is nou juist waarin de Overcooked serie zo uitblinkt. Sowieso is een goede co-op game tegenwoordig maar moeilijk te vinden, maar de gameplay van Overcooked is daarnaast gewoon echt geweldig.

Samen met één of meerdere vrienden ga je in diverse levels aan de slag in de keuken. Je snijdt groentes en vlees, kookt rijst of pasta en moet vervolgens alle ingrediënten tot een heerlijk gerecht smeden.


Alsof dat al niet moeilijk genoeg is, moet je ook nog opletten op welke recepten je moet maken en in welke volgorde en is er in de hoek van je scherm een tijdsklok aanwezig, die menig speler het hart in de keel brengt. Snelheid en precisie zijn nodig! Juist die combinatie kan leiden tot volledige chaos als de samenwerking met je medekoks niet goed van de grond komt.

Die samenwerking wordt nog extra op de proef gesteld door de diverse gebeurtenissen in de levels. Hier en daar lopen random mensen gewoon dwars door je keuken, bevindt de keuken zich op een bewegend voertuig, verandert de lay-out van de keuken net terwijl je druk bezig bent of moet je een drukke straat oversteken om je creaties de keuken uit te krijgen.

Het zal daarom geregeld voorkomen dat je verkeerde ingrediënten toevoegt en je recept moet weggooien, dat je uit de keuken valt of zelfs dat de hele keuken in lichterlaaie komt te staan. Stress, chaos en drukte. Probeer maar eens het overzicht te houden! Overcooked is daarmee gelijk de ultieme relatietest. Als je dit samen aan kunt, dan heb je een gouden partner gevonden.


Conclusie

Overcooked! Alle You Can Eat biedt op zich geen nieuwe gameplay, maar is eigenlijk een collectie van alle Overcooked content die tot nu toe is uitgebracht. Wel in een nieuw, mooi jasje. De titel zegt precies wat je er van kunt verwachten: ont-zet-tend veel content!


Voor nieuwe spelers is dit de ideale mogelijkheid om eens te proeven aan de wereld van Overcooked! Maar door de grafische verbeteringen en de hoeveelheid content in één smakelijk pakketje, is het zelfs voor bekende spelers een prima aankoop. Zeker omdat ook het oorspronkelijke Overcooked! nu online te spelen is, zelfs met vrienden op andere platforms.


Score: 83/100

Review copy is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven