top of page
  • Foto van schrijverGlenn

Paint The Town Red - Review

Eerlijk gezegd had ik nog nooit van deze game gehoord, maar toch stamt hij al blijkbaar uit 2015 voor PC. De titel en de cover stonden me wel aan, dus ik nam een sprong in het diepe en liet me eens verrassen door Paint The Town Red.

Paint The Town Red is eigenlijk een hele simpele game. Bij het opstarten van mijn eerste scenario in de gevangenis, lag ik eigenlijk al helemaal dubbel van het lachen. Het enige doel wat je namelijk hebt in dit spel, is iedereen afmaken met je vuisten, voeten of wat je ook maar kan vinden wat als wapen te gebruiken is. Je hebt zelfs een setje skills wat je kunt gebruiken als je genoeg kills gemaakt hebt.


Er zijn verschillende scenario's waar je uit kunt kiezen in dit spel. Zo kun je in de gevangenis het gevecht aangaan met andere gevangenen en bewakers, maar je kunt ook je dansschoenen aantrekken en op de vuist gaan in de disco. Zo heb je nog wel meer scenario's, maar dit verandert niks aan wat je moet doen, ruzie zoeken omdat het kan. In deze scenario's heb je wel nog de mogelijkheid om verschillende gamemodes te kiezen en om bepaalde modifiers toe te passen, zoals extra zwakke vijanden of onbeperkte kracht voor je skills.

Het is echter niet zo gemakkelijk als je misschien denkt, tenzij je natuurlijk die modifiers gebruikt. Je kunt slaan, trappen en springen en daar houdt het eigenlijk wel mee op. Je moet dus een beetje tactisch te werk gaan om tot het einde te overleven. Zo kun je echt van alles gebruiken als wapen, maar deze wapens hebben een beperkte levensduur en voor je het weet valt het kapot uit je handen en moet je op zoek naar een nieuw wapen.


Ook is er een sterke variatie in tegenstanders. Zo heb je het standaard voetvolk rondlopen, maar zijn er ook sterkere vijanden. Deze zijn meestal te herkennen aan 'extravagante' kleding of grotere en sterkere wapens die ze bij zich hebben. Wil je het nu helemaal anders aanpakken? Dan kun je ook gewoon iedereen in zombies veranderen met een van de modifiers.

Naast de scenario's heb je ook nog een Arena mode. In deze mode moet je het tegen diverse vijanden opnemen in verschillende rondes. Elke ronde heeft andere vijanden en je komt andere nevengevaren tegen. Zo heb je bijvoorbeeld ronddraaiende vlammenwerpers en spike traps die het je lastig kunnen maken. Als je slim bent, kun je ze juist in je voordeel gebruiken.


Om het nog gekker te maken, er zit zelfs een soort campaign in deze game verwerkt. Deze mode heet Beneath. Dit is een beetje een roguelike RPG stijl waarin je kunt kiezen uit vier verschillende klassen, namelijk; Brawler, Warlock, Spectre, Vanguard. Je baant je door tunnels en grotten om niet alleen vijanden te verslaan, maar uiteindelijk de vier Elder Gods. Als je de eerste verslagen hebt, unlock je ook een nieuwe klasse, namelijk de Corrupted klasse. Hoe meer je speelt van Beneath, hoe meer je van het verhaal te weten komt.

Grafisch zou je denken dat deze game eigenlijk niet veel is, uitgaande van de screenshots die je hierboven ziet. Je denkt haast dat het Minecraft is met heel veel bloed. Toch vind ik dit wel wat hebben, vooral als je je bedenkt dat de personages van gezichtsuitdrukking veranderen als je ze raakt of dat hun huid verkleurt als je ze slaat. Alsof ze een blauwe plek hebben. Als je blijft meppen, steken, hakken of wat dan ook, zie je dat je echt stukken wegslaat van hun lichaam. Alsof het hoofd dus letterlijk in mootjes wordt gehakt.


De muziek is ook echt geweldig in deze game. Elke map heeft zijn eigen soundtrack en sluit naadloos aan op wat je ziet. De geluiden hebben zelfs effect op wat je doet. Als je de DJ bijvoorbeeld slaat, stopt de muziek.


Het enige wat ik mis in deze game, is de mogelijkheid tot multiplayer. Op de PC is deze namelijk gewoon beschikbaar, dus waarom ze deze niet naar Xbox hebben gebracht, snap ik niet. Het had deze game nog zo veel leuker kunnen maken dan hij al is en dat heeft ook zeker invloed op de eindbeoordeling.

Conclusie

Paint The Town Red was een positieve verrassing toen ik deze game ging spelen. Hij zit vol humor, blokkerige blood & gore en aardig wat variatie in zowel maps als gamemodes. Van de grafische stijl moet je houden, maar de combinatie met de ingebouwde humor spreekt mij echt aan. Ook zijn de soundtracks en effecten hierop een leuke toevoeging. Het enige wat ik echt mis in deze game, is de (online) multiplayer mogelijkheid die op PC wel gewoon beschikbaar is.


Score: 80/100

Game is beschikbaar gesteld door de uitgever

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page