top of page
  • Foto van schrijverJolina

Peepaw's Farm - Review

Sommige kleine games zijn een lekker tussendoortje om te spelen als je eventjes geen zin hebt in je favoriete game. Peepaw's Farm is er ook zo een, maar voordat je het woord t-u-s-s-e-n-d-o-o-r-t-j-e kunt spellen, heb je de game al uitgespeeld.


Wanneer je een kijkje neemt in de Store, dan zie je dat er bij de omschrijving 'bite-sized' genoteerd staat. Dat klopt dus wel, want drie keer met je ogen knipperen en je bent door deze game heen! Mocht het je in die eerste playthrough toevallig al niet gelukt zijn, dan kun je in een tweede playthrough ook heel gemakkelijk de totale 1000G binnen hengelen, als dat iets is wat je belangrijk vindt.

Peepaw's farm is eigenlijk een game die bestaat uit één level waarbij je een aantal opdrachten afrondt. Je speelt als een wat oudere boer en krijgt van Charlotte de opdracht om de vrachtwagen in te laden met groenten om naar de markt te brengen. Je gaat op pad om deze te zoeken.


Zo moet je bijvoorbeeld wortels, pompoenen en broccoli oogsten. Het ultieme doel? Dat is om een aubergine te oogsten. Dit blijkt overigens niet zomaar de eerste de beste aubergine, maar daar ga ik niks over verklappen uiteraard.

De game ziet er kleurrijk en charmant uit, ik hou persoonlijk wel van deze aandoenlijke stijl. Er zitten ook een paar kleine grapjes in de game verwerkt. Zo heb je een grappige conversatie met een varken en moet je op een bijzondere zoektocht voor een vogelverschrikker uitvoeren. Niks hoogstaands verder.


Maar goed, dan die olifant in de kamer... of op de boerderij dus. Want 10 minuten speeltijd voor de prijs van €4,99? Dat is in mijn optiek flink uit verhouding. Daarnaast is de content, die je in deze 10 minuten voorgeschoteld krijgt, niet meer dan enkele apporteerklusjes en wat groenten oogsten.


Conclusie

Peepaw's Farm mag zichzelf nog geen amuse noemen. Ten eerste omdat je er nog geen 10 minuten aan spendeert en ten tweede omdat het niveau van de aangeboden content niet bijster hoog is. Jammer, want de stijl van de game sprak me juist wel erg aan.


Als je geen achievementhunter bent, dan kun je deze game gerust overslaan en je hebt niks gemist. Als je die gamerscore wel belangrijk vindt, dan is die snel in the pocket, al zou ik serieus overwegen om te wachten tot de game een keer is afgeprijsd. Om het je makkelijk te maken, hieronder vind je een guide waarmee je binnen 5 minuten klaar bent.


Score: 40/100

Review code is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page