top of page
  • Foto van schrijverJolina

Prijsverhoging Xbox Live Gold wordt niet doorgevoerd

Deze week bracht Microsoft naar buiten dat de prijzen voor een Xbox Live Gold abonnement flink omhoog zouden gaan. Commercieel natuurlijk een stap om meer mensen naar het Xbox Game Pass Ultimate abonnement te krijgen, maar het werd absoluut niet gewaardeerd vanuit de community.

Vandaag komt Microsoft daarom met een nieuw statement:


"We hebben het vandaag verprutst en jullie hadden gelijk om het ons te laten weten. Verbinden en spelen met vrienden is een essentieel onderdeel van gamen en we voldeden niet aan de verwachtingen van spelers die er elke dag op rekenen. Daarom hebben we besloten om de prijzen van Xbox Live Gold niet te wijzigen. We maken van dit moment een kans om Xbox Live meer in overeenstemming te brengen met hoe we de speler centraal stellen in hun ervaring. Voor gratis te spelen games heb je geen Xbox Live Gold-lidmaatschap meer nodig om die games op Xbox te spelen. We werken er hard aan om deze wijziging de komende maanden zo snel mogelijk door te voeren. Als je al een Xbox Live Gold-lid bent, blijf je op je huidige prijs voor verlenging. Nieuwe en bestaande leden kunnen blijven genieten van Xbox Live Gold voor dezelfde prijzen die ze vandaag betalen."


Dit betekent dat Free to Play games zoals Fortnite, ook echt Free to Play gaan worden, voor iedereen. Ongeacht je abonnement.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page