top of page
  • Foto van schrijverLotte

Prince of Landis - Review

Dag lieve kijkbuiskindertjes van het goede leven,


Soms, soms... Soms kom je wel eens van die games tegen waarvan je denkt: WTF MOET IK HIER NOU MEE. Vreemd genoeg komen deze games geregeld bij de uitgever Ratalaika vandaan. Desondanks vind ik deze WTF-MOET-IK-HIER-NOU-MEE geweldig om te spelen. Aangezien het, tja, hoe moet ik het zeggen? Het gewoon een keer anders is dan normaal? In de aflevering van bizarre games: Evan die leert van een nogal enge alien hoe hij voor zichzelf moet opkomen.

Prince of Landis, een 2D puzzelgame, draait om Evan. Het leven van Evan is niet makkelijk. Hij wordt geregeld lastig gevallen door een aantal pestkoppen op school. Daarnaast is zijn vader alcoholist. Evan woont samen met zijn vader in het houthakkers-stadje Landis (wat blijkbaar een knipoog is naar de legendarische regisseur John Landis, maar ik snap de hint niet helemaal. Misschien vanwege Monsters in the Movies?).


Ondanks dat het er heel erg vredig en fijn eruit ziet, heeft Evan maar één doel, ontsnappen! Van de pestkoppen, van zijn verschrikkelijke vader... In eerste instantie lijkt allemaal uitzichtloos, tot er in de hulst van de nacht een UFO neerstort vlak achter zijn huis. De vraag is echter, gaat deze alien zijn ticket uit dit verschrikkelijke standje zijn? Maar ten koste van wat?

Eindoordeel

Ondanks dat ik Prince of Landis bestempel als een WTF-MOET-IK-HIER-NOU-MEE-game, moet ik wel eerlijk toegeven dat ik mij heel erg heb vermaakt met het spelen van deze game. Ik heb eigenlijk geen idee wat ik er verder over moet zeggen. Behalve het volgende. Heb je wat vrije tijd? Hou je van een game met grove taal en van aliens? Prince of Landis is te koop in de Store voor €7,99!


Eindcijfer: 75/100

Reviewcode is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page