top of page
  • Foto van schrijverLeon

Pumpkin Jack - Review

Bijgewerkt op: 4 feb. 2021

Met een naam als Pumpkin Jack en een releasedatum die net voor 31 oktober ligt, kun je je maar één ding bedenken. Deze game moet wat te maken hebben met Halloween. Dat is ook zo! Het wordt nergens expliciet vermeld, maar de hele sfeer ademt verdoemenis op een leuke maar toch wel vrolijke manier.


Het verhaal van Pumpkin Jack is er een die niet heel diepgaand is, maar wel leuk. In een stukje van de wereld leven alle mensen en dieren in vrede met elkaar. Alles goed en wel zou je denken, maar daar denkt de duivel anders over. Hij verveelt zich en spreekt een spreuk uit waarmee allerlei monsters de mensen en dieren afschrikken. De mensheid verdedigt zich met behulp van een tovenaar en daar is de duivel niet van gediend. Hij stuurt Jack er op uit om de tovenaar te verslaan.

Pumpkin Jack laat zich omschrijven als een 3D platformer, met genoeg combat en soms een kleine puzzel. Ook zal je vaak van platform naar platform moeten springen. Het wapen waarmee je begint, is een schep. Met het verslaan van levelbosses krijg je steeds betere wapens. Denk hierbij aan een zwaard en een geweer. Voor de monsters die wat verder weg staan, kun je ook een range attack doen met een kraai. Ja, humor heeft Pumkin Jack wel.


Wat leuk om te vermelden is, is dat Pumkin Jack grotendeels door één man ontwikkeld is. De man die vier jaar van zijn tijd hier aan spendeerde is Nicolas Meyssonnier. Deze jonge, 23-jarige Fransman heeft duidelijk zijn inspiratie gehaald bij Jak and Daxter en MediEvil. Dat zijn zeker niet de minste games en ik moet zeggen dat ik beide games hier wel in herken. MediEvil voor de combat en Jak and Daxter voor het platformen.

De graphics zien er tof uit. Donker, maar toch opgewekt. Ook de muziek is bovengemiddeld goed. Het is vrolijk, maar wanneer het hectisch begint te worden, zwelt het aan en voel je de druk toenemen. Met een speelduur van vijf tot zes uur kun je zeggen dat het relatief kort is, maar mede door de goedkopere prijs goed te doen.

Conclusie

Ondanks de wat kortere speelduur heb ik zeer zeker genoten van Pumpkin Jack. Het platformen zit goed in elkaar en de levels zijn divers. Zo spring van je van platform naar platform en zo zit je een mijnkarretje op volle snelheid. De combat had misschien wat beter gekund, een lock was wel fijn geweest. Maar goed, je kunt niet alles verwachten van een jonge Fransman alleen.

Game is beschikbaar gesteld door uitgever en is digitaal aan te schaffen in de Store voor €29,99.


Score: 79/100

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page