top of page
  • Foto van schrijverStefan

Rabbids: Party of Legends - Review

Ooit eraan gedacht hoe een hyperactief konijn zich zou gedragen na een aantal blikken energiedrank? Nou, de Rabbids komen er volgens mij toch aardig in de buurt! De Rabbids zijn ooit voor het eerst geïntroduceerd in het Game Boy Advance tijdperk. Na een uitstapje naar Nintendo zijn de Rabbids ook weer te zien op de Xbox met hun eigen party game! Kunnen de chaotische en vooral hyperactieve Rabbids zich staande houden in hun eigen standalone game?


Rabbids: Party of Legends draait ditmaal volledig om de hyperactieve, baldadige, chaotische en stiekem toch wel schattige konijntjes. Dit keer zijn ze met hun super-deluxe en efficiënte wasmachine, waarmee ze toevallig ook kunnen tijdreizen, terecht gekomen in de wereld van de Monkey King. Hierbij verstoren de Rabbids met hun gedrag de Chinese mythologie en nog erger; ze zorgen ervoor dat de verlichte ziel alle heilige geschriften kwijtraakt. Als straf wordt er een enorme bel over de wasmachine geplaatst en deze wordt alleen teruggegeven wanneer de Rabbids alle schade herstellen en de geschriften terugbrengen. En zo begint er dus een reis vol leuke, maar vooral ook absurde party-games.

Wanneer je de game opstart, kun je kiezen uit party- of adventure gamemode. In partymode kiest je er zelf welke minigame er gespeeld wordt. Een groot deel van deze games moet je vrijspelen door je verlichtingsniveau te verhogen. Dit kan je doen door weer andere mini-games te spelen. Hoe meer je speelt (en hoe meer punten je scoort), hoe hoger je verlichtingsniveau. Naast levels voor partymode speel je met je verlichtingslevel ook nieuwe personages vrij die allemaal gebaseerd zijn op de Chinese mythologieën, met natuurlijk hun eigen hyperactieve Rabbid-twist. Zo heb je bijvoorbeeld als personage een beatboxende Monkey King.


In adventure mode speel je eigenlijk alle levels en party-games door om de heilige geschriften terug te vinden. Hierin heb je af en toe een paar verhaalmomentjes of dilemma's waaraan een rad van fortuin gekoppeld is. Zo moet je bijvoorbeeld kiezen hoe je een aantal bewakers wilt passeren. Hierbij krijg je dan een drietal opties gepresenteerd en deze hebben allemaal hun eigen succes- en fail-rate met daarnaast een aantal geschriften die je kan winnen/verliezen.

De partygames zelf tijdens beide modi verschillen van dance-offs tot het kraken van kluizen, arena gevechten waar je met botsauto's elkaar de afgrond moet induwen of zelfs het tellen van konijntjes (en geloof me, dit gaat zo snel dat je echt niet in slaap valt!). Een aantal van deze partygames hebben enigszins dezelfde opzet als andere games in het spel, maar zijn zodanig aangepast met een twist dat ze alsnog redelijk fris voelen. In adventure mode speel je daarnaast ook de eerste twee aktes zonder echt een partygame tegen te komen die echt hetzelfde is.


Adventure mode is overigens wel aan de korte kant en in één avondje uit te spelen (met alle achievements erbij). Naar mijn mening is dit geen groot probleem. Na het uitspelen had ik het ook wel gezien om in mijn eentje te spelen. De grootste replay-value ligt naar mijn mening vooral in het party element en dat is door gewoon gezellig met een aantal personen op de bank de game te spelen! De laadschermen voegen daar ook af en toe een paar absurde ideeën aan toe. Zo krijg je soms de tip dat de winnaar van het volgende spel bijvoorbeeld van iedereen een schoudermassage krijgt. Wie wil dat nu niet?

Om te kijken hoe het spel in co-op functioneert, heb ik mijn vriendin er speciaal bij geroepen om Rabbids: Party of Legends aan de tand te voelen. Zelf speelt ze nauwelijks tot nooit games en daardoor is ze meteen een goede maatstaf om te kijken hoe toegankelijk de game voor beginners is. Het was de bedoeling om het even een uurtje te testen, maar uiteindelijk hebben we in co-op, de hele game probleemloos uitgespeeld. Ik kan daardoor ook met een gerust hart zeggen dat de game voor iedereen toegankelijk is. Mede door de simpele controls en de uitleg voorafgaand aan elke minigame. Je hoeft dus ook niet telkens te onthouden wat je nu bij elk level moest doen.


Om ervoor te zorgen dat beginnende spelers niet te ver achter komen te liggen, krijgen verliezende spelers soms hulp van een derde partij om ze een kleine boost te geven. Zo kunnen ze er bijvoorbeeld voor kiezen om de geschriften van alle spelers te halveren en er dan vervolgens zelf twee bij te krijgen. In principe is dit een mechanic die de game interessant houdt, maar ik merkte wel dat dit soms ook gebeurde bij kleine achterstanden, waardoor iemand meteen eerste kon staan. Iets wat natuurlijk niet leuk is op het moment dat het eigenlijk juist een spannend gevecht om de eerste plaats is.

Hoewel Rabbids: Party of Legends zeker een leuke game is, ben ik toch een aantal bugs tegengekomen. Deze hadden alleen te maken met het ontgrendelen van achievements. Zo waren er twee achievements die niet ontgrendelden, terwijl ik wel de benodigde score had behaald. Bij een tweede poging werkten ze echter wel gewoon.


Conclusie:

Rabbids: Party of Legends is een hartstikke leuke game om in gezelschap onder het genot van één (of twee, of meer) schaaltjes mini-snacks en een biertje te spelen. Solo kun je jezelf ook wel een paar uurtjes vermaken, maar ik merkte dat het dan toch snel wat saai werd. Ben je dus op zoek naar een leuke partygame om samen met een paar vrienden op de bank de spelen, dan is Rabbids: Party of Legends zeker een aanrader, die ook nog eens toegankelijk is voor alle spelers!


Score: 78/100

Game is beschikbaar gesteld door de uitgever.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page