top of page
  • Foto van schrijverJolina

Rain On Your Parade - Review

Er zijn games die gelijk je aandacht trekken, door een afbeelding die je ziet of door de titel. Bij Rain On Your Parade was dat het geval voor mij. Naast het feit dat ik onmiddellijk het gelijknamige liedje van Duffy door mijn hoofd hoorde galmen, trok een schattig kartonnen wolkje mijn aandacht.

Zodra je de game opstart, blijkt dat dit wolkje, Cloudy genaamd, niet zo schattig is als het lijkt. Tenminste, het ligt er aan vanuit welk perspectief je kijkt. Cloudy is namelijk een wolkje dat maar één doel heeft; het leven van mensen in het water laten vallen.


Zo is regen één van de ergste nachtmerries voor een bruidspaar op de mooiste dag van hun leven. In het eerste level ga je hier gelijk mee aan de slag!

Dit concept is lekker vermakelijk. Wie heeft er nou niet eens lekker bad-ass iemand anders zijn dag willen verpesten, zonder dat dit in het echter leven consequenties heeft? Geef maar toe, dat wil iedereen wel eens.


Het feit dat je dit met zo'n schattig wolkje doet, die hier en daar met zijn acties ook nog enkele andere karakters in de game helpt, zorgt voor een extra excuus om je geen enkel moment schuldig te voelen en je jezelf gewoon onder laat dompelen in de vermakelijke gameplay.

Die gameplay begint ontzettend simpel en toegankelijk. Echt iedereen kan deze game spelen. Je beweegt Cloudy met je linkerstick en met A kun je het laten regenen. Easy peasy! Aan het begin van elk level krijg je een aantal doelen voorgeschoteld. De hoofddoelen moet je voltooien om door te gaan naar het volgende level. De aanvullende doelen kun je voltooien om items vrij te spelen waarmee je Cloudy kunt aanpassen, zoals hoedjes en accessoires.


Wat verderop in de game, kun je nog speciale krachten vrijspelen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld bliksem. Hier komt niet veel complexiteit bij kijken, want deze is gewoon met de B knop op te roepen. Zo kun je tenminste ook de mensen met een paraplu, een nat pak bezorgen. Mwhuahahaha! (Je wordt er wel een beetje evil minded van zoals je merkt...)

De graphics en stijl van deze game spreken me aan, ondanks hoe simpel het er uit ziet. De wereld is een cartoon-achtige stijl, gebaseerd op simpele en herkenbare vormen. Cloudy en de andere karakters die hij tegenkomt zijn 2D en hebben geen cartoon-look, maar een karton-look. Het doet een beetje denken aan games als Paper Mario.


De kleuren zijn lekker helder en fel gebruikt, waardoor de game (ondanks het basisprincipe) een vrolijke vibe houdt. Simpel, maar prima dus.

De game heeft zelfs een soort van verhaallijn, maar deze is nogal slecht verwerkt in mijn ogen. Je krijgt hier en daar cut scènes voorgeschoteld waarbij een vader zijn kind vertelt over Cloudy en het doel dat hij voor ogen heeft: het verpesten van iemand zijn dag. De diepgang is echt nul en ik heb deze scenes zelf mentaal gewoon geskipped.


Een ander minpunt is te vinden in een stukje zichtbaarheid. Zodra je jezelf met je wolkje als het ware achter een voorwerp of object verplaatst, is het gewoon niet meer zichtbaar waar je bent en of je jouw target dus wel goed nat krijgt. Lichtelijk irritant hier en daar, maar niet game brekend in ieder geval.


Conclusie

Rain On Your Parade is een game, die zichzelf niet helemaal serieus neemt, met een vermakelijk concept. De gameplay is toegankelijk en simpel en wordt toch gaandeweg uitgebreid om het niet te easy te maken. De humor die in de game is verwerkt kan ik persoonlijk heel erg waarderen. In één gedeelte van de game ga je zelfs het kantoor van de ontwikkelaars binnen om ze een nat pak te bezorgen!


Voor alle Xbox Game Pass abonnees onder ons, je hoeft absoluut niet te twijfelen of je extra geld wilt uitgeven aan deze game, Rain On Your Parade is namelijk vanaf vandaag beschikbaar in de Xbox Game Pass.


Score: 73/100

Review copy is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page