top of page
  • Foto van schrijverBas

Razer Kaira - Review

Bijgewerkt op: 9 okt. 2021

Meteen uit de doos kom je er achter dat je hier een kwaliteitsheadset te pakken hebt. Het zit netjes verpakt, ziet er allemaal goed uit en de headset voelt goed aan. Wat ook gelijk opvalt, is het strakke design van de headset. Gewoon simpel, zonder poespas.

Voordat je begint met het gebruik van deze headset, is het verstandig eerst de Razer app te downloaden op je Xbox. Hiermee kun je de equalizer instellen, de equalizer pre-sets instellen (maximaal 4 stuks), verschillende profielen instellen, je microfoon equalizer instellen, microfoon monitoring aan of uit zetten en nog veel meer.


De app werkt heel handig en snel. Het is geweldig om tijdens het gamen even te schakelen naar de app om snel een aanpassing te doen. Vele malen makkelijker dan je headset weer aan een PC hangen om wat aanpassingen te doen.

Het geluid dat er uit deze headset komt, is gewoon goed te noemen. Je hoort iedere tegenstander aankomen en ieder blaadje ritselen. Er zit een hele mooie lage bass in deze headset. Dit komt door de 50 mm TriForce Titanium Drivers die er in zitten.

Met de twee wieltjes links en rechts is gemakkelijk om het volume of de balans van game- en/of chatgeluid aan te passen. De microfoon werkt prima, je bent zeer goed hoorbaar.

Bij de Kaira heb je geen dongel of iets dergelijks nodig, omdat deze headset direct connect met de Xbox. Even pairen en klaar! De Kaira zit comfortabel op je hoofd en is zeer licht.


Op een gegeven moment had ik helemaal niet meer door dat ik hem nog op had. Mede door het ademende memory foam waar de oorkussens van zijn gemaakt. In totaal kun je dat ongeveer 15 uur volhouden, zo lang gaat de batterij ongeveer mee namelijk.

Zijn er ook minpunten, vraag je jezelf af? Ja , ik kon er één vinden. Als je van pre-sets wisselt, hoor je geen piepjes. Hierdoor weet je op een gegeven moment niet meer in welke pre-set je zit. Maar even snel schakelen naar de app en daar kun je zien in welke pre-set je hem hebt gezet. Misschien dat Razer dit met een update kan oplossen, want ik vond dat wel erg vervelend.


De Razer Kaira draadloze headset is getest met verschillende games, films en zelfs een paar demo's op de Dolby Atmos app. Voor dit geld zal het moeilijk zijn een betere headset te vinden.


Review product is beschikbaar gesteld door de uitgever.


Score: 77/100Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page