• Glenn

Razer Seiren Mini - Review

Bijgewerkt op: 9 okt. 2021

Vandaag eens een review over heel wat anders dan Xbox games of accessoires. Dit keer gaan we het hebben over de Razer Seiren Mini. Een kleine (en best wel schattige) condenser microfoon, ideaal voor beginnende streamers met een niet al te diepe portemonnee. Wij hebben deze microfoon gekregen om ons Youtube en Twitch kanaal te kunnen verbeteren, gezien dit nog in de kinderschoenen staat.

Als je alleen een Xbox hebt, waarvan je direct streamt met de Twitch app, dan is deze microfoon niet voor jou weggelegd. Deze microfoon werkt namelijk alleen met PC. Je kan er dus gebruik van maken, in combinatie met je Xbox, als je een Capture Card gebruikt, zoals bijvoorbeeld de Razer Ripsaw HD of Elgato HD60S+. Je kunt dan in je streamprogramma (OBS, Streamlabs, etc.) instellen welke microfoon er geregistreerd moet worden die hoorbaar is op je stream. Voor de rest is deze microfoon plug & play en hoef je geen drivers te installeren. Lekker makkelijk dus!


De microfoon is lekker klein van formaat, vandaar dat er ook 'mini' in de naam staat. Dit kleine formaat maakt hem ook uitzonderlijk licht van gewicht, hij weegt namelijk nog geen 300 gram! Deze microfoon is dus ideaal om overal mee naartoe te nemen, als je daar de behoefte aan hebt.

De Razer Seiren Mini komt verpakt met een 'heavy-duty tilting stand' voor op je bureau. Deze is licht kantelbaar om zo de perfecte hoek in te kunnen stellen zodat je stem zo helder mogelijk klinkt. Vind je dit nou niks? Dan is hij ook makkelijk op een microfoon-arm of andere standaard te bevestigen die gebruik maakt van een standaard 5/8 inch schroefdraad (werkt natuurlijk ook met een adapter als je een andere maat schroefdraad hebt).


Zelf heb ik ervoor gekozen om de microfoon op een microfoon-arm te zetten met een schuimpje eromheen, om extra ruis te dempen. Wil je dit niet doen, ook prima natuurlijk. De microfoon heeft namelijk een ingebouwde shockmount, die ervoor zorgt dat stoten tegen de microfoon extra gedempt worden en de kwaliteit van je streamgeluid (en de oren van je luisteraars) dus gewaarborgd blijft. Deze schokdemper heeft natuurlijk geen effect op windruis, daarvoor is dat schuimpje dan weer handig.

Wat het geluid van de Razer Seiren Mini ook ten goede komt, is het gebruik van een supercardioid

patroon. Dit houdt in dat hij gebruik maakt van een krappere hoek waarvan hij het geluid ophaalt. De focus ligt dus meer naar voren van de microfoon en een klein stukje aan de achterkant, waarbij dit bij normale cardioid meer verspreid is naar de zijkanten. De afbeelding hieronder geeft dat mooi weer. Het achtergrondgeluid wordt op deze manier ook een stuk meer beperkt.

Ik moet dan ook oprecht zeggen dat ik erg verrast ben van de geluidskwaliteit van zo'n goedkope microfoon. De Razen Seiren Mini kost namelijk maar €59,99 en is verkrijgbaar in de kleuren zwart, roze en wit. De behuizing van de microfoon is echter wel krasgevoelig, deze is namelijk van goedkoop plastic gemaakt. Maar ondanks dat het goedkoop plastic is, voelt het wel 'degelijk' aan, vooral voor de prijs.


Allemaal leuk en aardig dat lezen over iets wat je natuurlijk gewoon moet horen. Daarom vind je hieronder nog een videofragment met diverse tests die gedaan zijn met de Razer Seiren Mini. Zo krijg je een idee van de geluidskwaliteit van deze kleine, schattige en betaalbare microfoon.


Score: 80/100

Product is beschikbaar gesteld door de uitgever

Recente blogposts

Alles weergeven