• Glenn

Razer Wolverine V2 Chroma RGB Controller - Review

Bijgewerkt op: 20 sep. 2021

De Razer Wolverine V2 controller is al een paar maanden uit. Een controller die op zich best wel te vergelijken is met de Elite controllers van Xbox zelf, met net wat minder functies als de Elite en de Wolverine Ultimate. Maar wat kan er nu nog aan een controller gedaan worden om hem net dat beetje extra te geven? Juist! RGB. Hierbij presenteert Razer dan ook hun allereerste Xbox controller die voorzien is van Razer Chroma RGB. Yay! Lampjes.

De Razer Wolverine V2 Chroma RGB controller lijkt heel erg veel op de normale Wolverine V2 controller. MAAR... In feite is deze controller een combinatie van zowel de Razer Wolverine Ultimate en de Razer Wolverine V2. De bovenstaande foto is namelijk een beetje misleidend, de Wolverine V2 heeft deze groene lijntjes ook al, maar bij de Wolverine V2 Chroma RGB zijn dit dus RGB strips die constant (langzaam) van kleur wisselen.


Hiernaast beschikt de normale Wolverine V2 maar over twee remappable buttons (M1 + M2) aan de bovenzijde. Echter heeft deze controller, net als de Wolverine Ultimate, ook nog vier multifunctionele triggers aan de achterzijde (M3 t/m M6). De Wolverine V2 Chroma RGB beschikt tevens ook over de audio configuration button (onder de share button), die ook te vinden is op de normale Wolverine V2. Als je deze knop ingedrukt houdt, kun je met je D-pad de geluidsverhouding wijzigen van zowel het game geluid als de voice chat.

Zijn er nog meer verschillen met de normale Wolverine V2? Jazeker wel! Bij de Chroma RGB versie zijn de thumbsticks namelijk te verwisselen. Dit is bij de normale Wolverine V2 niet mogelijk. Er zit nog een langere en een bolle thumbstick in de verpakking van deze controller. Ze blijven magnetisch op hun plek zitten. Door het gebruik van magneten zijn ze ook supermakkelijk te verwisselen.


Voor de rest is de controller eigenlijk hetzelfde. Zo heeft hij ook de twee trigger stops op de achterzijde zitten, waarmee je de afstand verkleint om je trigger helemaal in te drukken. Via de "Razer Controller Setup For Xbox" app kun je de controller helemaal naar je eigen smaak aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld de lichteffecten veranderen, maar ook de gevoeligheid van de thumbsticks wijzigen. Het enige nadeel aan het feit dat de controller voor de rest hetzelfde is, is het feit dat hij bekabeld is. Hiervoor is een USB-A naar USB-C kabel gebruikt. Hierdoor is hij wel ook makkelijk te gebruiken op een computer, waar de app ook op te downloaden is.

Het gewicht van de Wolverine V2 Chroma RGB heeft me eigenlijk aangenaam verrast. Deze is namelijk een stuk lichter dan bijvoorbeeld een Elite V2 van Xbox zelf. Dit komt natuurlijk ook door het feit dat de controller niet over een accu beschikt en je hem alleen met draad kunt gebruiken. De bijgesloten kabel is overigens wel van hoge kwaliteit.


Verder ligt de controller wel heel fijn in de hand. De handgrepen zijn voorzien van antislip materiaal en zijn de handvaten vrij kort, waardoor hij ook goed geschikt is voor de wat kleinere handen. Ook zijn alle knoppen goed binnen bereik, waaronder die aan de achterzijde. De enige twee knoppen waar je je hand voor moet verplaatsen, zijn de:

  • share button

  • audio configuration button

  • view button

  • start button

Conclusie

Ben je op zoek naar een degelijke controller, maar is een Elite V2 niet je eerste keuze door de bekende problemen? Dan is de Razer Wolverine V2 Chroma RGB een serieuze kanshebber. Deze controller is een combinatie van de reeds uitgebrachte Wolverine V2 en Wolverine Ultimate, maar dan met Chroma RGB toegevoegd. Het beste van twee werelden als het aankomt op de Razer productlijn voor Xbox. De controller heeft tal van aanpassingsmogelijkheden met behulp van de "Razer Controller Setup For Xbox" app, is lekker licht en niet te groot. Het enige nadeel aan deze controller, is dat hij niet draadloos te gebruiken is, anders was deze controller (figuurlijk) goud waard.


Score: 90/100

Product is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven