top of page
  • Foto van schrijverJolina

Release Star Wars Eclipse nog mijlenver weg

Eind 2021 werd er tijdens de Game Awards een briljante trailer vertoond van een nieuwe Star Wars game die in ontwikkeling is bij Qantic Dreams, genaamd Star Wars Eclipse. Het was één van de hoogtepunten van de show. Helaas lijkt de ontwikkeling tegen flinke problemen te stuiten.

De game moest binnen drie tot vier jaar uitkomen. We zien dit steeds meer gebeuren. Een titel krijgt een teaser met veel bombarie, waardoor fans reikhalzend uitkijken naar de release. Die vervolgens nog jaren op zich laat wachten. Een nieuwe trend die niet bij alle gamers goed valt. Waarom al zo snel een trailer uitbrengen dan? De belangrijkste reden dat deze strategie de laatste jaren vaker voorkomt, is vanwege de enorme hoeveelheid concurrentie om ontwikkelaarstalent binnen te halen.


Dat was op zich al een behoorlijke uitdaging voor Quantic Dreams, aangezien het de afgelopen jaren te lijden heeft gehad van een reeks aantijgingen over problemen op de werkplek, waaronder beschuldigingen van seksuele intimidatie en een giftige werkcultuur. Hoewel de trailer positief werd ontvangen door de gaming community, heeft het niet het gewenste effect gehad om ontwikkelaarstalent naar de studio te trekken. Er staan momenteel nog steeds meer dan 60 vacatures open, veel daarvan zijn zelfs al twee jaar vacant. Het gevolg is dat de titel zeer waarschijnlijk in 2027 of 2028 pas uitkomt.

Een andere reden voor het zo vroeg vertonen van trailer beelden, is mogelijk het aantrekker van financiële slagkracht. Hoewel dit slechts speculatie is, past dit wel in de geruchten die rondzoemen over de wens van Quantic Dreams om overgenomen te worden door een grotere partij. Een ding lijkt duidelijk, we hoeven Star Wars Eclipse in de nabije toekomst nog niet te verwachten. De game is momenteel nog in een Galaxy far, far away...

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page