top of page
  • Foto van schrijverJolina

Respawn werkt aan drie nieuwe Star Wars games

Op het officiële Twitter account van EA Star Wars wordt vandaag een heuglijke mededeling gedeeld. Ontwikkelaar Respawn, bekend van onder andere Titanfall, Star Wars Jedi: Fallen Order en Apex Legends, leidt de ontwikkeling van niet 1... niet 2... maar 3 nieuwe Star Wars games!

Op de website van EA wordt hierover het volgende gedeeld:


Electronic Arts Inc. en Lucasfilm Games bundelen hun krachten om door te gaan met het leveren van geheel nieuwe game-ervaringen van wereldklasse in het geliefde Star Wars-sterrenstelsel.


Respawn Entertainment, vooral bekend van hun werk aan Apex Legends™, Titanfall™ en Star Wars Jedi: Fallen Order™, leidt de ontwikkeling en productie van deze nieuwe projecten. Vince Zampella, Group GM en oprichter van Respawn, zal toezicht houden op deze nieuwe fase van EA's relatie met Lucasfilm, voortbouwend op Respawn's bekroonde geschiedenis in game-ontwikkeling en expertise in het vertellen van boeiende Star Wars-verhalen.

Game Director Stig Asmussen en zijn team in de studio werken al aan de volgende game in de actie-adventure Star Wars Jedi-serie, en worden vergezeld door twee nieuwe teams die werken aan het leveren van extra unieke Star Wars-gameplay-ervaringen in meerdere genres. Peter Hirschmann, Game Director bij Respawn, heeft een lange en succesvolle geschiedenis met de Star Wars-franchise en leidt de ontwikkeling van de geheel nieuwe Star Wars first-person shooter-game van Respawn.


De derde titel is een Star Wars-strategiegame die is ontwikkeld door middel van een productiesamenwerking met de nieuw gevormde studio Bit Reactor, onder leiding van game-industrieveteraan Greg Foerstch. Respawn zal het nieuwe Star Wars-strategiespel produceren, terwijl Bit Reactor de ontwikkeling van de titel leidt.


Douglas Reilly, VP, Lucasfilm Games:

"We zijn verheugd om te blijven werken met de buitengewoon getalenteerde ontwikkelaars bij Respawn. Ze hebben laten zien uitmuntendheid te hebben in het vertellen van epische Star Wars-verhalen, samen met de allerbeste gameplay in verschillende genres en we kijken ernaar uit om nog meer geweldige ervaringen naar de melkweg ver, ver weg te brengen.”

Voortbouwend op de eerdere successen van onze EA-relatie, benadrukt deze nieuwe samenwerking het vertrouwen en het wederzijdse respect dat wordt gedeeld tussen de teams van wereldklasse bij EA, Respawn en Lucasfilm Games, zegt Sean Shoptaw, SVP, Walt Disney Games. Aangemoedigd door de expertise en passie binnen elk team, zullen we spannende originele games maken voor een divers publiek in de Star Wars-melkweg.

"Werken met Lucasfilm Games aan een nieuwe FPS in de Star Wars-melkweg is een droom die uitkomt voor mij, want dit is een verhaal dat ik altijd al heb willen vertellen", zegt Peter Hirschmann, game director bij Respawn. Peter werkte eerder als VP Development bij LucasArts en was uitvoerend producent van de originele Star Wars Battlefront-games. Hirschmann en het team van Respawn zijn net begonnen aan de titel.


Het werk aan al deze drie projecten is al begonnen en Respawn is op zoek naar talent om zich bij de teams aan te sluiten. Aanvullende informatie over beschikbare vacatures is te vinden op Respawn Careers.


"We zijn grote fans van Star Wars hier bij Respawn en we zijn verheugd om met Lucasfilm Games samen te werken aan nieuwe titels die we al jaren wilden maken", aldus Zampella. "Als je geweldige Star Wars-games wilt maken, moet je met ons mee op reis."

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page