top of page
  • Foto van schrijverLeon

Ride 4 - Review

Bijgewerkt op: 4 feb. 2021

Er zijn genoeg games waarin je kunt racen met auto’s, maar welke games kun je spelen als je een groot liefhebber bent van motorfietsen? Je kumt MotoGP 20 spelen, maar die is al sinds april uit en misschien ben je toe aan iets nieuws. Nu is daar Ride 4, tevens van ontwikkelaar Milestone, waarmee je je brullende motoren fix kunt halen.


Wanneer je de game opstart, moet je eerst een testrondje afleggen. Dat kon niet zo moeilijk zijn, dacht ik. Kwam ik van een koude kermis thuis zeg. Je moet dus een perfecte lap afleveren, zonder dat je over gras gaat en soms zelfs niet eens over een curbstone mag rijden. Voordat ik dat rondje goed had, was ik een kwartier verder.

Als je dat testrondje gehaald hebt, opent de game zich echt voor je. Je wordt eigenlijk meteen naar de carrieremodus geleid. Daar word je eerst verplicht om de Europese League te voltooien. Daarnaast heb je ook nog de Amerikaanse en Aziatische League.


Wanneer je dit allemaal gedaan hebt, opent de World League zich voor je. Je behaalt deze klassen door snel genoeg te zijn in time-attack, door poortjes te rijden en andere rijders in te halen. Variërend genoeg dus.


Met elke overwinning die je boekt, verdien je credits en punten. De punten zijn nodig om steeds meer onderdelen te unlocken in de game. De credits daarentegen gebruik je om nieuwe motoren te kopen en upgrades uit te voeren op je huidige motor. Ik wist niet dat je zoveel kunt upgraden aan een motorfiets, dit is namelijk zeer uitgebreid.

Naast de carrieremodus heb je ook nog een normale racemodus en een online modus. Ook is er een endurance mode waarmee je een race kunt doen van twintig minuten tot 24 uur! Dit doe je op enkele bekende tracks zoals de Nürburgring, Interlagos en Magny-Cours. Ook zitten er een paar fictionele tracks bij, maar die doen niet onder voor de echte tracks.


Wat ik persoonlijk lastig vind aan deze game, is dat elk klein foutje direct hard word gestraft. Tegen het frustrerende aan is dit. Je kunt geen stuurfoutje maken of je moet de challenge weer over doen.


Gelukkig is dit met een normale race niet. Hier kun je je wel een foutje permitteren, je krijgt dan alleen maar strafseconden. Dit kon mij niet veel schelen, mijn grootste overwinning was dat ik niet op een ronde gezet werd door de overige rijders.

Wat ik je kan aanraden is om de motoren apart te bekijken. Ze zien er werkelijk waar fantastisch uit. Ook wanneer je aan het racen bent, is dit schitterend. Probeer zeker even de first person view.


Ook de banen zijn tot op de centimeter goed nagemaakt met elke hobbel die je voelt in de controller. Buiten de banen doen de graphics een beetje klinisch aan, maar goed ik had geen tijd om daar naar te kijken. Had meer moeite de motor op de baan te houden.

Conclusie


Conclusie

Voor een motorfreak is deze game het einde. De vele merken motoren die prachtig in beeld komen, het brullende geluid en de tracks die goed zijn nagemaakt. Maar vergis je niet, je hebt serieuze skills nodig om ten volle van Ride 4 te genieten. Dit zorgt er voor dat de leercurve ontzettend stijl en onvergeeflijk is. Wie het aandurft en komt bovendrijven, gaat een geweldige tijd tegemoet.


Score: 83/100

Game is beschikbaar gesteld door uitgever en is digitaal aan te schaffen in de Store voor €49,99.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page