top of page
  • Foto van schrijverJolina

Rockstar kondigt Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition aan [Update]

Bijgewerkt op: 11 okt. 2021

Rockstar heeft vandaag via de officiële kanalen de Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition aangekondigd. Grand Theft Auto (GTA) III viert later deze maand zijn 20-jarige jubileum en was destijds in rap tempo één van de meest succesvolle games, samen met Grand Theft Auto: Vice City en Grand Theft Auto: San Andreas.


Ter ere van die aanstaande jubileum heeft Rockstar aangekondigd dat alle drie de Grand Theft Auto games dit jaar naar de huidige generatie consoles (Xbox Series X|S en Xbox One) worden gebracht middels de Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition.


Rockstar heeft aangegeven de oudere digitale versies van de games te verwijderen uit het retail aanbod. Als je Grand Theft Auto: San Andreas voor de Xbox 360 nog wilt aanschaffen, is nu het moment. Eenmaal aangeschaft, kun je de game blijven spelen, maar vanaf volgende week is digitaal aanschaffen dus niet meer mogelijk.

Daarnaast viert ook GTA Online het feest mee, met events waarmee je speciale kleding en voertuigen kunt verzamelen. Meer info hierover volgt. Rockstar belooft verder GTA Online te blijven verbeteren en vernieuwen. Zo is onlangs begonnen met het selecteren van vijandige modi en spelertaken in en uit het spel.


GTA Online biedt een enorm divers scala aan gameplay, met meer dan 1.000 door Rockstar gecreëerde banen en tientallen miljoenen door spelers gecreëerde banen sinds de lancering. Door het wisselende aanbod van banen in de loop van de tijd wordt in de toekomst niet alleen ruimte vrij gemaakt voor nieuwe missies en modi, maar wordt ook de matchmaking van de game verbeterd, door de community te richten op een meer gestroomlijnde lijst met banen van week tot week. Klassiekers en favorieten krijgen zo de kans om tijdens speciale (seizoensgebonden) events terug te keren.

Update 11 oktober '21

Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition wordt later dit jaar uitgebracht voor Xbox Series X|S en Xbox One en bevat algehele upgrades, inclusief grafische en moderne gameplay verbeteringen voor alle drie de titels met behoud van de klassieke look en feel.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page