top of page
  • Leon

S.T.A.L.K.E.R. 2 krijgt ook fysieke release

De wereldwijde publishingpartner Koch Media en Oekraïense videogameontwikkelaar GSC Game World kondigen vandaag een samenwerking aan voor de fysieke release van de open world first-person shooter S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl. Het langverwachte nieuwste deel in de S.T.A.L.K.E.R. serie zal vanaf 28 april 2022 verkrijgbaar zijn op Xbox Series X|S.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl is gebaseerd op een alternatieve tijdlijn die zich afspeelt in Tsjernobyl. De serie staat bekend om de unieke mix van first-person shooter, horror en gedetailleerde simulatie, allemaal in een grote open post-apocalyptische wereld. Tijdens de Microsoft E3 2021 Showcase was de eerste gameplay van S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl al te zien, waarna het wereldwijd meerdere “Best of the Show” Awards in ontvangst mocht nemen.

Stephan Schmidt, Director of Global Partner Publishing bij Koch Media, voegt toe: Na de geweldige presentatie op E3 kunnen we niet wachten om de wereldwijde fysieke lancering van S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl mogelijk te maken. We hebben eerder al aan S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky gewerkt en we kijken er naar uit om weer nauw met GSC Game World samen te werken voor alle fysieke releases om het volgende hoofdstuk in de bekroonde S.T.A.L.K.E.R. franchise een succes te maken.”

Evgeniy Grygorovych, CEO van GSC Game World voegt toe: We zijn verheugd om samen te werken met Koch Media om fysieke versies van S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl naar spelers van over de hele wereld te brengen. We hebben het volste vertrouwen dat de game nu in goede handen is. Samen zullen we meerdere edities van de game bieden, zodat iedereen voor zichzelf de versie met de hoogste waarde kan vinden.”

Het S.T.A.L.K.E.R. universum is gebaseerd op drie videogames, maar ook op honderden boeken, strips en fanfictie. Deze bekroonde serie heeft wereldwijd al meer dan 15 miljoen exemplaren verkocht, waardoor fans nu reikhalzend uitkijken naar S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page