top of page
  • Foto van schrijverJolina

S.T.A.L.K.E.R. 2 tijdelijk exclusieve titel voor Xbox

Het is al weer bijna een jaar geleden dat de eerste teaser en trailer van S.T.A.L.K.E.R. 2 werden getoond. De game komt uit voor Xbox en PC en tot nu toe was onbekend wat dit betekent voor andere platforms, zoals PlayStation en Nintendo Switch.


Ontwikkelaar GSC Game World gaf eerder aan dat "er op dit moment geen plannen zijn" om de game een release te geven op PlayStation 5. Dat betekent uiteraard niet dat dit nooit gaat gebeuren.

De rechtzaak tussen Apple en en EPIC brengt echter verschillende zaken aan het licht, door documenten die openbaar zijn gemaakt in de hele affaire. Zo ook informatie over S.T.A.L.K.E.R. 2.

In deze documenten is onder andere terug te vinden dat S.T.A.L.K.E.R. 2 een timed exclusive is voor Xbox en PC, voor de duur van 3 maanden.

Dat betekent in ieder geval dat Xbox fans voor 3 maanden het alleenrecht hebben. Dit maakt de kans echter wel groot dat de game ook op PlayStation 5 ooit het levenslicht gaat zien.

De documenten tonen verder informatie over de exclusiviteit van Tetris Effect: Connected en The Gunk. De Tetris game is benoemd als exclusieve titel voor een periode van 6 maanden vanaf release. Dat betekent dat deze game vanaf deze maand theoretisch op andere platforms uitgebracht kan gaan worden. The Gunk is en blijft een exclusieve titel.Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page