• Lotte

Saints Row: The Third Remastered - Review

Bijgewerkt op: 13 jul. 2021

Hallo lieve kijkbuiskindertjes,


Voordat we gaan beginnen wil ik wel even een waarschuwing geven: deze review is niet bestemd voor de jeugdige gamers onder ons. Daarnaast heeft deze game, niets voor niets, een PEGI rating van 18+. En stiekem snap ik dit best wel!


Mensen hebben guilty pleasures. Voor Leon is het Pornhub en voor mij is het mensen vermoorden met gigantische dildo’s. Wacht, ik kan dit beter anders formuleren. Mijn Guilty Pleasure is Saints Row. Om heel eerlijk te zijn, was ik helemaal vergeten hoe fijn ik deze games ook al weer vond, dus ik ben zo blij dat ik even terug mocht naar mijn jeud. Ik heb deze game echt grijs gedraaid!

Er zijn best veel mensen die het vergelijken met een openwereld-achtige games zoals GTA. Deze vergelijking snap ik ook wel, want zowel GTA als Saints Row: The Third draaien om het pimpen van je auto, het costumizen van je character, een beetje rondtoeren en wat missies doen. Echter gaat deze game een hele stap verder. En waarschijnlijk is dit ook de reden waarom ik meer fan ben van de Saints Row-serie. Als je al dacht dat GTA grof en chaotisch was.... Nou... HERE IS JOHNNY! Oh wacht, nee... HERE IS SHAUNDI!


Alles, echt letterlijk alles, draait in Saints Row om chaos en absurdisme. Het vermoorden van mensen in BDSM pakjes met een meterslange dildo is een dagelijks dingetje. Nu ik er trouwens echt over nadenk, vraag ik mij wel af wat voor (seksuele) issues de ontwikkelaars van deze game eigenlijk hadden...

Voor de mensen die totaal niet bekend zijn deze Saints Row, de game speelt zich af in Steelport. Een stad die gesluierd gaat onder rivaliserende gangs die tezamen ook bekend staan als de Syndicate. Volgens Shaundi, één van de hoofdpersonages van de game, is Steelport vergelijkbaar met Bangkok; alleen dan zonder lieve vader. Dus je kunt wel raden hoe het er uit ziet... (en dat in het kwadraat).


Jouw taak is de stad te bevrijden. Natuurlijk gaat dit niet op een nette en fatsoenlijke manier, zoals het in de meeste games gaat. Stof je rocket launcher en/of je meterslange dildo maar af, en ga maar aan de slag!

Saints Row: The Third kwam oorspronkelijk uit 2011, op de vorige generatie consoles. Dit verklaart waarom er gekozen is voor een remaster in plaats van een volledige remake, want met enkel het grafisch oppoetsen van de game is men al een heel eind gekomen. Het gevolg hiervan is dat de game er wat smoother en kleurrijker uit ziet, wat overigens goed pas bij de algemene stijl van de game.


Helaas draait de game op 30 fps. Er is wel 4K en HDDR ondersteuning (mits je natuurlijk een Xbox One X hebt). Desondanks merk je dat de gameplay iets verouderd is, Saints Row: The Third is natuurlijk wel bijna 10 jaar oud. De vraag is alleen of dit er heel erg toe doet.


Conclusie

Saints Row: The Third is een remaster, dus geen remake. Dit komt natuurlijk omdat het “relatief recentelijk” nog op de vorige generatie consoles is uitgebracht. De game ziet er prachtig uit en loopt soepel, ondanks dat de game wel gelocked is op 30fps. De verouderde gameplay is voor mij geen probleem.


Heb je nog nooit kennis gemaakt met Saints Row: The Third? Nou, dan is deze remaster uitermate geschikt om er kennis mee te maken, aangezien Saints Row IV en de uitbereidingen immers ook beschikbaar zijn op de Xbox one (X). Dus hierna kun je prima verder in de absurde wereld van de Saints!


Ik snap overigens dat de mensen die al wel bekend zijn met Saints Row: The Third, deze remaster overslaan. Qua verhaallijn is er immers niets toegevoegd. Hoewel… alle DLC’s zitten er wel meteen bij, wat een grote plus is!


Score: 85/100

Saints Row: The Third is beschikbaargesteld door de uitgever en is beschikbaar in de Store voor € 39,99.

Recente blogposts

Alles weergeven