top of page
 • Foto van schrijverGlenn

Samsung T7 Touch - Review

SSD's worden steeds meer de standaard, ook voor gamers als ons. Ik bedoel maar, hoe vaak komt die vraag langs op onze community welke SSD nu goed is voor je Xbox en welke games er vanaf gespeeld kunnen worden? Juist, bijna dagelijks.


Uiteraard willen wij van Xbox Gaming jullie daar graag in helpen en informeren, daarom hebben we nu dus ook een portable SSD van Samsung om te testen, de Samsung T7 Touch 500GB om precies te zijn. En net zoals bij de Seagate Game Drive SSD, hebben we ook bij de T7 Touch een aantal tests uitgevoerd. Ook hier hebben we weer de game 'Maid of Sker' gebruikt om het eerlijk te houden in onze vergelijking. Om de resultaten van de Seagate Game Drive SSD terug te zien, klik hier.

Verplaatsen tussen opslagapparaten:

 1. Seagate Expansion Card --> Internal drive: 4,36Gbps - 27,66 sec.

 2. Internal drive --> Seagate Expansion Card: 6,1Gbps - 23,95 sec.

 3. Seagate Expansion Card --> Samsung T7 Touch: 2,35 Gbps - 25,44 sec.

 4. Samsung T7 Touch --> Seage Expansion Card: 2,1 Gbps - 38,64 sec.

 5. Internal drive --> Samsung T7 Touch: 2,36Gbps - 24,99 sec.

 6. Samsung T7 Touch --> Internal drive: 2,14Gbps - 37,82 sec.

 7. Samsung T7 Touch --> Seagate external HDD: 370Mbps - 2min. 20,8 sec.

 8. Seagate external HDD --> Samsung T7 Touch: 823Mbps - 1min. 8,5sec.


Het valt daarbij op dat als je iets vanaf de externe SSD naar de interne SSD of Expansion Card verplaatst, je altijd de melding "finishing things up" krijgt. Door deze melding duurde het hier dus iets langer dan eigenlijk nodig was. Anders waren deze tijden een stuk korter. Naar de Samsung T7 Touch toe verplaatsen gaf hij deze melding niet. Eigenlijk precies zoals bij de Seagate Game Drive SSD het geval was.


Laadtijden vanuit Xbox home menu tot in game:

 1. Internal drive: 50,88 sec.

 2. Seagate Expansion Card: 51,91 sec.

 3. Samsung T7 Touch SSD: 59,85 sec.

 4. Seagate External HDD: 1min. 36,85 sec.


De resultaten van de Samsung T7 Touch zijn nagenoeg gelijk aan die van de Seagate Game Drive SSD. Wat dus eigenlijk inhoudt dat het merk of de grootte van de opslag niet veel uitmaakt als de geadverteerde snelheden redelijk bij elkaar liggen. Echter was dit bij de Seagate Game Drive SSD niet echt terug te vinden. Samsung adverteert met een leessnelheid van max. 1050MB/s en een schrijfsnelheid van max. 1000MB/s met behulp van USB 3.2 Gen2 (10Gbps) support. Dit is ongeveer twee keer zo snel als zijn voorganger, de T5.

Maar wat maakt de T7 Touch nu anders ten opzichte van de Seagate Game Drive SSD? Nou dit dus. De T7 Touch is uitgerust met nieuwe software voor pc's en Macs voor het makkelijk instellen van een wachtwoord of vingerafdruk en het ontvangen van de laatste firmware-updates. Je kunt ook de mobiele app voor Android-smartphones en tablets downloaden.


De ingebouwde beveiligingsopties op de T7 Touch maken gebruik van AES 256-bit encryptie en je kunt kiezen uit ontgrendelen met een wachtwoord of met je vingerafdruk, zoals hierboven waarschijnlijk al duidelijk werd. De software waarmee je dit in kunt stellen, is uiteraard alleen beschikbaar via PC of via de Android app en is in principe overbodig als je hem gebruikt voor opslag van je Xbox games, maar handig is het zeker als je hem op je PC of MAC gaat gebruiken.


Wil je de SSD gebruiken voor opslag van media op je Xbox? Dat gaat natuurlijk ook. Voor de leuk heb ik eerst even een wachtwoord en vingerafdruk ingesteld via mijn PC en er een filmbestand op gezet, gewoon om te zien wat dit voor effect zou hebben op Xbox. Ik kan in elk geval bevestigen dat ik de bestanden niet kon zien, maar ik krijg ook geen vraag om een wachtwoord in te vullen. Dat de vingerafdruk niet op Xbox zou werken had ik van tevoren al gedacht.

Is er verder nog iets te vertellen over dit kleine beest? Natuurlijk.

Eén van de dingen die ik graag nog zou willen benoemen, is de grootte van dit kleine monster. Hij is namelijk even groot als je bankpasje, wat erg klein is. En voor dit formaat is hij heel robuust, want met zijn aluminium behuizing is hij bestand tegen een val tot twee meter hoog. Ook zit er een blauwe LED ingebouwd om de vingerafdrukscanner. Deze LED draait rondjes als er data naar of van de schijf verplaatst wordt en licht ook op zodra je hem aansluit op een apparaat.


De SSD die we hebben getest, had een opslagcapaciteit van 500GB, maar hij is ook in grotere varianten verkrijgbaar, zoals 1TB. Verder vind je in de doos niet alleen een USB-A naar USB-C kabel, maar ook een USB-C naar USB-C kabel en een korte gebruiksaanwijzing. Wat deze SSD dus erg compleet en veelzijdig maakt. Het enige minpunt wat ik eigenlijk heb, is dat je er dus geen Series X|S games vanaf kunt spelen. Voor de rest is dit echt waar voor je geld, vooral als je op zoek bent naar een veilige SSD voor je computerbestanden.


Prijs 500GB: €94,90 bij Coolblue

Prijs 1TB: €142,90 bij Bol.com

Seagate Game Drive SSD: €239,99.

Conclusie

De Samsung T7 Touch is een klein, maar snel monster. De prestaties op Xbox zijn vergelijkbaar met de Seagate Game Drive SSD, die we eerder al eens mochten testen. Toch weet de T7 Touch zich uniek op te stellen ten opzichte van zijn concurrenten. De T7 Touch is namelijk zeer klein met het formaat van een bankpas, maar ook robuust door zijn aluminium behuizing. Hij kan zelfs een val tot twee meter hoogte overleven. Hiernaast is hij ook nog eens de veiligste in zijn soort met AES 256-bit encryptie (dusver het veiligste in 2022) en heb je de mogelijkheid hem te beveiligen met een wachtwoord of zelfs je vingerafdruk. Deze laatste twee mogelijkheden werken echter niet op je Xbox en dus zijn bestanden ook niet zichtbaar die je erop gezet hebt. Tevens kunnen Series X|S games ook niet afgespeeld worden vanaf deze drive. Ondanks deze feiten, maakt het de T7 Touch één van de veelzijdigste en veiligste portable SSD drives op de huidige markt voor een schappelijke prijs, welke in meerdere varianten en kleuren te koop is.


Score: 99/100

Review product beschikbaar gesteld door de uitgever

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page