top of page
  • Foto van schrijverJolina

Second Extinction - Review

Iedereen die een klein beetje heeft onthouden van wat hij op school heeft geleerd, weet dat dinosaurussen al een behoorlijke tijd zijn uitgestorven. Jammer, want ze spreken tot de verbeelding van veel mensen en staan garant voor behoorlijk veel actie en spanning. Denk aan de Jurassic Park films, die een inspiratiebron zijn geweest voor games, films, series en meer.


Dino's scoren altijd punten! Dat zal ook de ontwikkelaar van Second Extinction hebben gedacht. In deze game hebben dinosaurussen ook een hoofdrol namelijk.

Second Extinction verklapt met zijn titel eigen al waar deze game om draait. De wereld wordt opnieuw overspoeld door dinosaurussen, heel veel dinosaurussen zelfs. Dat is niet alles, want deze keer hebben we het ook nog eens over het gemuteerde broertje van de dinosaurussoort.


Een verscheidenheid aan gemuteerde dinosaurussen is zich iets te veel op zijn gemak aan het voelen op aarde. Giftige soorten, ijsdino's, je gaat allerlei gekkigheid tegenkomen. Uiteraard is het de bedoeling om met enkele superbelangrijke missies er voor te zorgen dat de mensheid bovenaan de voedselketen blijft staan en de dinosaurussen een tweede uitsterving tegemoet gaan.

De game is een first person shooter. In combinatie met de dino's levert dat vooral veel actie, bloed en ranzigheid op. Je hebt vanaf het begin verschillende karakters tot je beschikking met elk hun eigen wapens en specialiteiten. In de tutorial kun je elk karakter leren kennen, zodat je precies weet welk karakter past bij jouw strategie en speelstijl. Alle XP die je verdient, kun je gebruiken om items en tactieken mee vrij te spelen en zo je mogelijkheden te vergroten.


De wapens en gameplay zijn iets wat behoorlijk lekker lopen in Second Extinction. Het geeft een beetje een arcade gevoel. Geen diepzinnige zaken of belangrijke dialogen, nee gewoon brute actie en knallen maar! Meer diepgang moet je ook niet verwachten, want dan ga je flink teleurgesteld zijn.

Vanuit het menu kun je kiezen tussen twee verschillende opties. Een campaign met bijbehorende missies en expedities, waarbij je vrij kunt rondlopen op de wereld en op onderzoek uit kunt gaan. Hoewel je in de campaign met een specifiek doel op pad wordt gestuurd, kun je ook gewoon de hele wereld onderzoeken en zover van je pad af gaan als jij wilt. Dit maakt de optie van expedities iets minder noodzakelijk, maar het is wel een fijne combi zo in de campaign. Jij bepaalt, samen met de twee medespelers, het tempo.


Die medespelers is waar de game echt excelleert. Je kunt op zich ook solo beginnen aan een missie of expeditie, maar ik kan het je echt afraden. Voordat je het weet wordt je overvallen door een zwerm dino's en ben je morsdood. In je eentje is het niveau echt behoorlijk pittig en hoewel dat soms een leuke uitdaging kan zijn, vind ik het persoonlijk meer voldoening geven om met twee co-op partners op jacht te gaan naar de eieren van een T-rex. Je hebt overigens wel de keuze uit drie verschillende moeilijkheidsniveau's en de hoogste, 'insane', doet zijn naam absoluut eer aan...

Ondanks dat de game nog een Game Preview versie is, moet ik zeggen dat de prestaties mij zeker niet tegen gevallen zijn. De graphics zijn zeker niet het belangrijkste element, maar de game ziet er op zich prima uit. Niet hoogstand, maar verder gewoon goed. Hier en daar had de omgeving zeker wat gedetailleerder mogen zijn. Bugs of andere gekke dingen ben ik niet tegen gekomen, dus hoewel er sprake is van een Game Preview versie, lijkt de basis al behoorlijk goed te staan.


De game (Game Preview versie) is voor €24,99 beschikbaar in de Store, maar is daarnaast ook gratis te spelen door Xbox Game Pass abonnees. Dit komt de servers absoluut ten goede, want zo is er altijd wel iemand te vinden die met je op avontuur wil.


Conclusie

Second Extinction moet het niet perse hebben van een diepgaande verhaallijn of adembenemende graphics, maar vooral van zijn vermakelijke actiegerichte co-op gameplay. De game staat daarmee garant voor vermaak, hoewel ik me wel afvraag hoe lang de game echt blijft boeien.


Score: 70/100


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page