top of page
  • Foto van schrijverGlenn

Shadow Warrior 3 - Review

Wie Shadow Warrior kent van de twee voorgaande delen, weet dat er veel actie en bloed in zit. Dat is bij Shadow Warrior 3 niet anders. Dit deel tilt echter alles naar een geheel nieuw, bloederig en over de top niveau. Het is duidelijk dat Shadow Warrior 3 geen serieuze game is, maar vooral zo veel mogelijk combat wil bieden, waarbij je alleen maar rood (bloed) voor je ogen ziet.

Shadow Warrior 3 borduurt verder op het verhaal van deel 2, waar je een gigantische draak hebt vrijgelaten die de wereld verwoest. Jij, de laatste 'ninja' op aarde, moet er nu voor zorgen dat deze draak verslagen wordt en daarmee het laatste beetje aarde wat nog over is, gered wordt. Verder dan dit gaat het verhaal eigenlijk niet. Ook kom je weinig nieuwe personages tegen, want ja, iedereen is dood door die draak. Wel maken een aantal oude personages een terugkeer in deel 3.


Maar heel eerlijk? Dat verhaal zal weinig aandacht trekken in deze game. Zoals ik in de inleiding al duidelijk heb gemaakt, gaat het in Shadow Warrior 3 om het genadeloos afslachten van alle vijanden die je tegenkomt. En dan bedoel ik niet alleen met je Samoerai zwaard, de verschillende andere wapens (vooral de speciale wapens, die sterkere vijanden laten vallen, zijn leuk om te gebruiken) en grappling hook, maar ook met super grafische finishers. Deze finishers zijn per vijand verschillend en ze zijn echt superbloederig en ranzig. Jammer dat er niet meer verschillende finishers zijn per vijand.

De gameplay zelf zit verder prima in elkaar. Deze is namelijk soepel, snel en lekker ranzig. Maar ik merkte heel vaak bij het diagonaal bewegen van de thumbsticks, dat de snelheid er enorm hard uit ging. Zelfs na het aanpassen van de gevoeligheid, bleef het probleem aanwezig. Hier heb ik me wel regelmatig aan gestoord. Wat ook heel jammer is aan de gameplay, is dat er veel elementen weg zijn gelaten die in Shadow Warrior 2 wel aanwezig waren. Denk hierbij aan een co-op of online mode. Verder is de gameplay ook erg lineair en heb je de game in ongeveer 4 tot 5 uurtjes uitgespeeld, wat erg kort is.


Grafisch zit de game prima in elkaar. Over het algemeen ziet hij er altijd wel mooi uit, met hier en daar wat uitzonderingen. Op het geluid van de game heb ik ook weinig aan te merken, want het meeste wat je zal horen is het geknal van je guns en hoe je Samoerai zwaard door de lucht en vijanden heen snijdt.


Wel zit er een nodige portie humor in de game, wat het spelen lekker luchtig houdt, ondanks al dat genadeloos afslachten van vijanden. Dat verandert helaas niks aan het feit dat er een gebrek aan content is.

Conclusie

Shadow Warrior 3 is een leuke, bloederige, over de top game, die helaas veel te kort is met zijn 4-5 uur speeltijd. Elementen die de speelduur hadden kunnen verlengen, zoals een co-op of online mode al in Shadow Warrior 2, zijn helaas weggelaten in dit deel. Audiovisueel is de game niet mis en het weet genoeg bloederige actie te bieden om het een leuke ervaring te maken. Maar met een prijs van €49,99 in de store, raad ik je aan om te wachten tot hij in de aanbieding is.


Score: 61/100

Game beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page